De toekomst van het bushokje

, , ,

MIT heeft een futuristische bushalte ontwerpen met volledig geintegreerde digital signage.
Architecten van MIT (een van de bekendste ontwerpbureaus) hebben een interactieve bushalte (‘EyeStop’) ontwikkeld voor de stad Florence (Italie). Het project is op 16 mei gepresenteerd door de president van provincie Florence (Matteo Renzi). Het project bestaat alleen nog op papier, maar de ideeën erachter zijn buitengewoon interessant te noemen. Onbekend is nog of en wanneer het project geïnstalleerd zal worden.

EyeStop laat de richting zien waarin intelligent straatmeubilair zich gaan bewegen: steden worden verrijkt met vernieuwende technologieën, interactieve diensten, informatie over de stad en entertainment. Het project maakt gebruik van e-Ink, zodat informatie op een heel gebruiksvriendelijke manier overgebracht kan worden. Gebruikers kunnen hun busrit plannen op een interactieve kaart, kunnen informatie uitwisselen op een digitaal berichtenscherm, kunnen surfen op het web en kunnen hun mobiele apparaten laten communiceren met het bushokje.
“Interacting with EyeStop could change the access to urban information in a similar way to how the iPhone has changed our mobile life,” aldus Carlo Ratti, hoofd van het SENSEable City Lab bij MIT.
Via het aanraken van het scherm kunnen gebruikers hun gewenste bestemming aangeven: het systeem zal de kortste route aangeven en tevens de positie van alle bussen in ‘real-time’. EyeStop zal signalen afgeven als er een bus aankomt. Reizigers en passanten kunnen gebruik maken van het elektronische berichtenscherm, waardoor de bushalte nog meer als een publiek domein in gebruik genomen zal worden: het word teen plan om informatie te verzamelen en uit te wisselen.
Naast het leveren van informatie zal de bushalte ook gebruikt worden als een actieve signalering omtrent het milieu; naast het feit dat de bushalte van stroom voorzien wordt door zonne-energie, zal het ook continue informatie geven over de kwaliteit van de lucht en de stedelijke omgeving.
De bushalte maakt gebruik van simpele materialen zoals staal, extra helder glas en een grijze lokale steen in combinatie met een minimalistisch ontwerp zodat het ook uitstekend past in de historische omgeving van Florence.
bron: http://digitalsignagetoday.com/article.php?id=22369&na=1&s=2
florence4

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *