Zeilen op een reclamemast

,

Zeilspektakel Volvo Ocean Race op Megabillboard A10
Hoog boven de ‘golven’ van de snelweg A10 op een Interbest reclamemast steekt de boeg uit van een replica V-70 boot welke meevaart met de Volvo Ocean Race. Met deze spectacular wil Delta Lloyd de miljoenen passanten wijzen op het zeilspektakel op 9 juni voor de kust van Hoek van Holland.
Achtergrond:
Op dinsdag 9 juni a.s. vindt voor de kust van Hoek van Holland de Delta Lloyd Gate Race plaats. Deze race is onderdeel van de Volvo Ocean Race en voor publiek live te volgen op het water en vanaf het strand van Hoek van Holland (ter hoogte van beachclub Royal). De teams van de Volvo Ocean Race, de zeilrace van V-70 boten van 37.000 zeemijl om de wereld, maken tijdens de Delta Lloyd Gate race een ronde om twee boeien die ongeveer 3 mijl uit de kust liggen. De Delta Lloyd Gate ligt op de route van de 8ste etappe van Ierland naar Gotenborg, Zweden. Van Gotenborg vaart de Volvo Ocean Race vloot naar Stockholm om vervolgens eind juni in St. Petersburg te finishen. De verwachting is dat de V70 boten dinsdag 9 juni de Delta Lloyd Gate passeren.
Uitdaging:
Delta Lloyd daagt op 9 juni alle (amateur en professionele) zeilers uit de Delta Lloyd Gate Race met hun eigen boot te varen en proberen sneller te zijn dan de Volvo Ocean Racers. De officiële startboot met tijdwaarneming van de Volvo Ocean Race houdt de rondetijden bij en registreert de snelste tijd. De hoofdprijs van de amateurszeilwedstrijd is een reis naar de finish van de Volvo Ocean Race in St. Petersburg. De wedstrijd begint 9 juni in de loop van de ochtend en zal ook worden gezeild door een aantal leden van de Nederlandse Olympische kernploeg. Aanmelden kon tot 1 juni.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *