Straatmeubilair van de toekomst

, ,

Op dit moment test JCDecaux in Parijs ontwerpen van het ‘stadsmeubilair van de toekomst’. Deze hyperintelligente objecten geven de visie weer van JCDecaux op digitale diensten in de stad. Het stadsmeubilair is ontworpen rondom 5 grote thema’s: ontdekken, informatie verkrijgen, delen, werken en spelen. Het doel van de digitale diensten is om binnen Parijs makkelijker te navigeren en om Parijs makkelijker toegankelijk te maken voor het publiek.
Abri van de toekomst
Zo is in Parijs ‘de abri van de toekomst’ geplaatst. Dit object is voorzien van een comfortabele bank, UV-filter, oplader voor mobieltjes, een defibrillator en WiFi. Een interactief beeldscherm met applicaties – de City Box – informeert passagiers over de vertrektijden, het nieuws, weer en historische achtergronden van Parijs.
Digitale Totem

Een informatiesysteem met een groot scherm dat realtime informatie geeft over culturele activiteiten in de stad, het laatste gemeentenieuws en twitter updates van het stadhuis. De Digitale Totem is een ware showcase van de gemeentecommunicatie van de toekomst.
Digitale Haven

Deze ruimte met 100% internettoegang waar je even tot rust kan komen in hartje stad. Naast gratis Wifi, biedt de Haven plek om je apparaten op te laden. Er is speciaal plaats gemaakt voor laptops, die veilig zijn voor weer en wind door de met planten bedekte overkapping. Ook hier heb je toegang tot de applicaties uit de City Box.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *