Rembrandtplein krijgt reclamezuil met oplaadfunctie voor elektrisch vervoer

,

Stadsmeubilairexploitant JCDecaux en energiebedrijf Eneco nemen zaterdag een nieuw type informatiezuil in gebruik op het Rembrandtplein in Amsterdam. Deze zuil is voorzien van een oplaadpunt voor elektrische fietsen, brommers en scooters. Consumenten met een de OV-chipkaart of andere RFID-pas kunnen hun elektrische vervoersmiddel hiermee gratis opladen. Als de pilot slaagt, kan de stad worden voorzien van vele nieuwe oplaadpunten die geen extra ruimte innemen.
Het plaatsen van de unieke reclamezuil, genaamd NRGSPOT, is onderdeel van een pilot-project van JCDecaux en Eneco. De opkomst van elektrisch vervoer zorgt voor een toenemende vraag naar oplaadpunten in de hoofdstad. De NRGSPOT benut de openbare ruimte zo efficiënt mogelijk, omdat het meerdere functies combineert in één object. Op die manier kunnen er honderden nieuwe oplaadpunten ontstaan, zonder dat ze extra ruimte innemen. Dit past in het beleid van JCDecaux om zeer efficiënt met de openbare ruimte om te gaan.
Amsterdam is uitgekozen als pilot-gemeente omdat ze voorop loopt bij de implementatie van elektrisch vervoer. De gemeente stimuleert elektrisch vervoer in de breedste zin van het woord, onder meer door het netwerk van oplaadpunten zowel op straat als in het water verder uit te breiden. Als de pilot succesvol verloopt, zullen er meer reclamezuilen met oplaadfunctie in de stad worden geplaatst. JCDecaux en Eneco onderzoeken op dit moment of in een volgende generatie NRGSPOTS ook oplaadpunten voor auto’s kunnen worden verwerkt.
Klimaatstraat
De NRGSPOT wordt 24 september in gebruik genomen tijdens de officiële sluiting van het project Klimaatstraat. Gedurende twee jaar hebben ondernemers diverse duurzame initiatieven ontplooid om het energieverbruik in de straat terug te dringen. De straat bespaart inmiddels 8% energie per jaar. Het doel is om straks zo’n 2124 ton CO2 per jaar te besparen. Om dit doel te bereiken gaat Ondernemersvereniging Utrechtestraat ook na het stoppen van de pilot door met het ontwikkelen van duurzame initiatieven. Meer informatie over dit project is te vinden op www.amsterdamsmartcity.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *