RBL Outdoor wint abri-concessie gemeente Leiden

,

Na een aanbestedingsprocedure (begeleid door NABB) heeft de gemeente Leiden RBL Outdoor geselecteerd als de nieuwe exploitant voor abri’s en vrijstaande reclamevitrines. RBL Outdoor zal de reclame exploitatie onderbrengen bij Clear Channel.
RBL Outdoor versterkt hiermee haar positie in de Randstad; in 2018 won dit bedrijf de concessie van de gemeente Utrecht met onder meer de bekende abri’s met sedum daken. Bij de aanbesteding van Leiden werd gestuurd op ontwerp, kwaliteitsbeleving en duurzaamheid. Een zeer vernieuwend MKI/LCA traject leidde ertoe dat de inschrijvers sterk gefocust werden op het realiseren van optimale duurzaamheid (zowel bij productie als gedurende de gehele concessieperiode). Over de details hiervan zullen wij binnenkort nader berichten.
De huidige abri’s en mupi’s (concessie van JCDecaux) zullen vanaf augustus 2020 vervangen worden, waarbij in de objecten culturele elementen van de stad verwerkt gaan worden.
De concessie betekent natuurlijk ook positief nieuws voor Clear Channel. Wierish Debipersad, Commercial Director Clear Channel Nederland meldt in een persbericht:

“We zijn trots dat we wederom een 100.000+ gemeente kunnen toevoegen aan ons landelijk dekkende netwerk. Door Leiden toe te voegen, zorgen we ervoor dat onze unieke spreiding en bereik nog verder toeneemt. De nieuwe objecten die worden geplaatst zijn duurzaam en vernieuwend. Leiden kent een rijke geschiedenis en trekt jaarlijks ruim 1 miljoen museumbezoekers. Daarom zijn er in de objecten culturele elementen van de stad verwerkt. Zo voegen we kunst en de lokale identiteit toe aan het straatbeeld.”

In deze stad van 125.000 inwoners gaat Clear Channel 384 analoge zijdes exploiteren in zowel abri’s als vrijstaande panelen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *