Veel schade aan abri’s met Oud & Nieuw

‘dit slaat toch nergens op?’
Oud & Nieuw 2019/2020 zal hopelijk het laatste jaar zijn met extreme schade aan buitenreclamemeubilair: we hopen en verwachten dat de politiek knalvuurwerk zal gaan verbieden. In de afgelopen dagen hebben we van verschillende exploitanten en onderhoudsbedrijven dramatische berichten voorbij zien komen. De schade loopt in de tonnen. Maar ook complimenten voor de buitenreclamebedrijven die deze ‘maatschappelijke’ problemen snel en accuraat weten te herstellen!
JCDecaux meldt op LinkedIn: Een trieste schaderapportage van de nieuwjaarswisseling 2019/2020, met als uitschieter de enorme vernieling van het complete busstation in Uithoorn. Complimenten aan al onze technische collega’s, onze ambassadeurs op de weg, die de afgelopen dagen zich ingezet hebben ons meubilair veilig te stellen en daar waar mogelijk geschikt te maken voor het publiek. Aankomende periode zal met name in het teken staan van ruitherstel en overige vereiste reparatie’s van meer dan 200 ( ! ) vernielde JCDecaux objecten.
De directeur van Exterion Media, Eric Kip, meldt: Na de jaarwisseling heeft onderzoek aangetoond dat inmiddels 61% van de Nederlandse bevolking voor een vuurwerkverbod voor consumenten is. Hoewel ik, samen met mijn kinderen, vuurwerk nog steeds erg leuk en mooi vind, is het meer dan terecht dat het vuurwerkverbod steeds dichterbij komt. Een kleine groep mensen verpest het simpelweg, zoals gewoonlijk, voor de grote massa. Ook voor ons bedrijf is de jaarwisseling elk jaar een ware nachtmerrie. Dit jaar zijn we geconfronteerd met meer dan €150.000 (!) schade aan ons straatmeubilair. Iedereen kan zich voorstellen dat dit niet meer vol te houden is. Ik vind het werkelijk onbegrijpelijk dat zowel de VVD als het CDA nog steeds een vuurwerkverbod voor particulieren niet willen steunen. Onder aan de streep levert de huidige situatie alleen maar veel maatschappelijke onrust en een gevoel van onveiligheid op. Wie zit daar nu op te wachten? Kortom, reguleer het vuurwerk tijdens de jaarwisseling met georganiseerde vuurwerkshows.
Ter illustratie: onbekenden lieten tussen ruwweg elf uur ’s avonds en een uur ’s nachts een spoor van vernieling achter in en rond de Centrale Zone in Huizen. Met zwaar vuurwerk werden ruiten en reclamedisplays van elf bushokjes kapot gemaakt. Tot grote verontwaardiging van burgemeester Niek Meijer, die spreekt van een ’volstrekt onacceptabele en onzinnige daad’. ,,De gemeenschap draait op voor de kosten. Wij allemaal dus. Dat is ontoelaatbaar!” Exterion Media meldde dat deze abri’s niet vervangen hoeven te worden.  De schade loopt volgens het bedrijf desondanks in de duizenden euro’s. Samen met Exterion Media wil Meijer de rekening bij de daders leggen. Zij hebben een week de tijd gekregen om zich bij de politie, gemeente of de eigenaar van de abri’s te melden. ,,Er zal dan eerst een goed en stevig gesprek plaatsvinden”, licht de burgemeester toe. ,,Daarna gaan we in goed overleg proberen de schade op te lossen.”
OFN Services meldt op LinkedIn: De teams van OFN Services zijn er weer druk mee. Zo vervangen wij ruim 1000 ruiten van bushokjes in geheel Nederland. De glasresten worden vanzelfsprekend door ons opgeruimd en aangeboden voor recycling.
NS, station Vught
Bij Station Vught is in de nieuwjaarsnacht grote schade aangericht door vuurwerk. De kaartjesautomaat op het station werd opgeblazen en diverse ruiten moesten eraan geloven. De grootste schade is aangericht in het voetgangerstunneltje onder het spoor. Daar zijn reclamezuilen van de muur geblazen en de lichtbalken zijn los van het plafond gekomen. Een woordvoerder van de NS reageert woedend. ,,Dit is echt ongelooflijk, schandalig”, zegt hij. ,,Dit gaat vele duizenden euro’s kosten om te repareren.” Volgens de woordvoerder ging rond middernacht het alarm van de kaartjesautomaat af. ,,We gaan kijken of we kunnen achterhalen wie dit gedaan heeft, maar dat is bijna onmogelijk. Het is gewoon schandalig. Dit slaat toch nergens op?”
 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *