Clear Channel Nederland wint abri concessie Gouda

,

Ook Gouda krijgt abri’s met een sedum dak

De aanbesteding (begeleid door NABB) voor abri’s en vrijstaande reclamevitrines van de gemeente Gouda is door Clear Channel Nederland gewonnen. Het betreft een exclusieve overeenkomst met een minimale looptijd van 15 jaar. Met het winnen van de concessie Gouda voegt Clear Channel Nederland 230 analoge zijdes en 20 digitale 2m² schermen toe aan haar netwerk.

De concessieovereenkomst gaat in op 1 april en in de maanden daarna zal Clear Channel starten met de plaatsing. Het succes van de groene daken (Utrecht) vindt dus navolging in Gouda, waarbij in deze stad de daken van alle abri’s voorzien zullen worden van sedum. Daarnaast wordt een deel van de abri’s voorzien van een AED en zonnepanelen.

Clear Channel versterkt dus wederom haar commerciële marktpositie in de Randstad: na Utrecht en Leiden (waarbij RBL Outdoor de officiële concessiehouder is) heeft het bedrijf in Gouda zelfstandig ingeschreven. De huidige concessiehouder is JCDecaux.
Wierish Debipersad, Commercial Director Clear Channel Nederland meldt:

“Na de winst van concessie Leiden eerder deze maand, versterken we met winst van concessie Gouda opnieuw onze landelijke spreiding. Tegelijkertijd breiden we met het winnen van Gouda ons digitale netwerk in drukbezochte shopping areas verder uit. Het centrum van Gouda trekt jaarlijks namelijk meer dan een miljoen toeristen, waarvan meer dan 70% uit Nederland komt.”

Wethouder Thierry van Vugt, gemeente Gouda meldt:

“Deze nieuwe aanbesteding bood ons de kans om de buitenruimte in te richten met nieuwe, ‘state of the art’ voorzieningen. Hierbij is ook gelijk gekozen voor een duurzame oplossing met groene daken of zonnepanelen. En worden vijf bushokjes voorzien van AED’s. Ik ben blij dat we door de vernieuwingen onze bezoekers aan de stad nog beter informatie op maat kunnen bieden en dat naast een plattegrond, ook de evenementenkalender en de hotspots van Gouda op een aantal digitale borden getoond worden. Dit draagt bij aan de gastvrijheid die Gouda wil uitstralen.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *