En buitenreclame werkt: criminelen op billboards

, ,

Een paar dagen geleden schreven we een bericht over het feit dat het OM overwoog om billboards in te zetten om verdachten van de kuiprellen op te pakken. Het OM is tot actie overgegaan en met succes. En voor ons vakgebied ook een succes: buitenreclame blijkt ook hier succesvol te werken!
Een van de verdachten van de Kuiprellen die sinds vrijdagmiddag te zien zijn op billboards in het centrum van Rotterdam, heeft zich gemeld bij de politie. Het gaat om een 20-jarige Barendrechter. Hij werd gezocht wegens de rellen bij het stadion van Feyenoord twee weken geleden. Hij is de 20e verdachte die is aangehouden in deze zaak.
De foto’s staan op schermen bij de beurstraverse in de Maasstad. Ook zijn de foto’s bij supermarkten in de regio te zien. Het gaat om beeltenissen van twee verdachten. De afbeelding van degene die zich heeft gemeld is nu zwart gemaakt.
Het is voor zover bekend bij het Openbaar Ministerie de eerste keer in Nederland dat billboards worden ingezet bij de opsporing van verdachten. De foto’s waren eerder te zien op websites van onder meer de politie en in het tv-programma Opsporing Verzocht, zonder resultaat. De maatregel volgde na ongeregeldheden bij de Kuip op zaterdag 17 september. Een groep van 50 hooligans bestormde toen het Maasgebouw bij het voetbalstadion. Aanwezige politie moest de groep met getrokken pistolen weren.
foto: ANP

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *