Billboard Partij voor de Dieren verwijderd

De gemeente Haarlemmermeer heeft donderdagmiddag 3 juni een enorm billboard van de Partij voor de Dieren laten weghalen. Het reclamebord stond op een stuk grond langs de rijksweg A4, dat in bezit is van de gemeente. Volgens een woordvoerder van Haarlemmermeer was het zonder vergunning neergezet. Maar de grootste reclame uiting ooit (ter wereld) is niet weggehaald; waarschijnlijk omdat de wethouder die het betreffende billboard gezien heeft die uiting niet heeft kunnen opmerken (is namelijk alleen vanuit de lucht te zien).
De gemeente verpacht de grond aan een boer. Omdat Haarlemmermeer de grond in eigendom heeft, is een vergunning nodig om daar een billboard op te mogen zetten. Lieke Keller, directeur van het partijbureau van de Partij voor de Dieren, vindt het optreden van de gemeente Haarlemmermeer „ongehoord”. „Er zal best iets fout zijn gegaan, maar de gemeente speelt nu voor eigen rechter. Ze hebben die agrariër onder druk gezet om het bord weg te halen, anders kwamen ze het zelf weghalen. Ze hadden hem ook gewoon kunnen aanschrijven, dan kan iemand nog naar de rechter gaan.”
De Partij voor de Dieren snapt niet waarom Haarlemmermeer het bord zo snel weg wilde hebben. „De urgentie kunnen we op geen enkele manier plaatsen”, zei Keller. „Er is geen gevaar voor de verkeersveiligheid; het is een solide bord. Het is nota bene verkiezingstijd. We vinden het heel raar hoe de gemeente nu optreedt.” De Partij voor de Dieren bezint zich nog op verdere stappen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *