Voorlopige gunning concessie Metro Amsterdam: CS Digital Media

, ,

De gemeente Amsterdam heeft op 31 oktober 2017 bekendgemaakt de voorlopige gunning van de concessie aanbesteding voor Reclame in het metronet Amsterdam toe te kennen aan CS Digital Media. Hoewel de grote marktpartijen ook deelnamen aan de aanbesteding, kwam CS Digital Media als winnaar uit de aanbesteding.
Het gehele metro netwerk Amsterdam zal binnen de nieuwe overeenkomst, welke aanvangt op 1 april 2018, volledig digitaal worden uitgevoerd. Op alle 38 stations van de Oost- en Ringlijn en de nieuwe Noord-Zuid lijn zullen in totaal 280 digitale schermen gepositioneerd worden die allen 4K beeldkwaliteit vertonen via een mix van 75”, 86” en 98” schermen. Daarnaast zullen op alle bovengrondse stations nieuwe haltevoorzieningen (abri’s en windschermen) geplaatst gaan worden.
CS Digital Media versterkt hiermee haar positie als digitale out-of-home media exploitant in Nederlandse metro netwerken, want het bedrijf exploiteert ook de digitale schermen in de Rotterdamse metro.
“Programmatic Amsterdam”
Het gehele netwerk van digitale schermen zal vanaf de start, in samenwerking met MyAdbooker, volledig gebruik maken van programmatic technologie. De gemeente Amsterdam heeft met deze inrichting van het complete netwerk de wereldprimeur het eerste volledige programmatic out of home medianetwerk te zijn. Via de programmatic technologie wordt het voor adverteerders mogelijk om op basis van data zeer specifiek zendtijd in te kopen waardoor waste wordt voorkomen.
Radjen van Wilsem, CEO CS Digital Media: “Het handhaven en uitbreiden van de concessie in Amsterdam, stelt ons in de gelegenheid om vanaf startdatum een netwerk uit te rollen waar wij gebruik maken van alle door ons in de afgelopen jaren ontwikkelde technologieën. Wij brengen de Digital Out of Home naar the next level en zo ontstaat er een “Online in Out of Home” medialandschap.”
NABB heeft de gemeente Amsterdam bij deze aanbesteding begeleid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *