Unieke proef met actuele instapinformatie (LED)

,

Vandaag 17 maart 2013 is de gezamenlijke proef van ProRail en NS Reizigers gestart met actuele instapinformatie via een ledstrook op station ’s-Hertogenbosch.Op perron 1A is daarvoor door Ngage Media een 180 meter lange ledstrook aangebracht. De ledstrook toont reizigers een paar minuten voordat de intercity trein richting Zwolle binnenkomt op het perron in Den Bosch, de nieuwe actuele instapinformatie.
De reizigers zien via de ledstrook:
– in welk gedeelten van de binnenkomende trein het druk of rustig is
– waar de deur van 1e en 2e klas coupes zullen gaan stoppen
– waar de stiltzones zijn
– waar de ingang voor fietsen of rolstoelen zijn.
Op het traject Roosendaal-Zwolle zijn tijdens de pilotperiode van 3 maanden door NS Reizigers 11 intercity’s uitgerust met infrarood sensoren om de bezetting in de trein te meten. Deze informatie werd gelijktijdig in een speciale test versie van een smartphone applicatie (virtuele domein) getest. En sinds vandaag is door Ngage Media de informatie afkomstig van deze infrarood sensoren realtime gekoppeld aan de ledstrook in ’s-Hertogenbosch. Door het tonen van de exacte indeling van de trein ziet de reiziger actuele informatie over de drukte in en de samenstelling van de trein. De proef duurt circa drie maanden.
NS Reizigers heeft een onderzoek opgezet om de ervaring van reizigers met de dynamische informatie te testen. Circa 500 reizigers testen daarbij de smartphone applicatie uit. ProRail en NS Reizigers onderzoeken daarnaast de ervaringen van reizigers met de dynamische instapinfromatie. ProRail doet hiermee kennis en ervaring op met het sturen van gedrag bij het in-en uistapproces van reizigers.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *