Start aanbesteding abri’s Haaglanden

, ,

Op 15 september 2011 is een van de grootste aanbestedingen op het gebied van abri’s van start gegaan: de plaatsing van abri’s in Haaglanden. Het Stadsgewest Haaglanden is een samenwerkingsverband van 9 gemeenten. In het kader van deze aanbesteding doen vooralsnog alleen de gemeenten Den Haag, Delft, Midden Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland mee. De overige gemeenten (Wassenaar, Rijswijk, Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg) zullen de concessieovereenkomsten op een later tijdstip aanbesteden.
Omdat een aantal ‘abri-contracten’, zoals deze door de gemeenten individueel zijn afgesloten, de komende jaren eindigen heeft Stadsgewest Haaglanden het initiatief genomen om namens de deelnemende gemeenten de concessieovereenkomst aan te besteden. Het Stadsgewest heeft het architectenbureau Zwarts en Jansma opdracht gegeven de nieuwe Haltevoorziening te ontwerpen (zie foto). De nieuwe “Haaglanden Haltevoorziening” lijkt enigszins op het huidige ontwerp van de Haltevoorziening in Den Haag, maar is qua materiaalgebruik, constructie en het integreren van nieuwe toepassingen beter toegerust voor het bieden van kwaliteit en comfort aan de OV-reiziger. Een belangrijk uitgangspunt bij de concessieverlening van de “Haaglanden Haltevoorziening” is dat de aanbieder Stadsgewest Haaglanden volledig ‘ontzorgt’.
Het aanbieden van voldoende, goede en herkenbare haltevoorzieningen incluis dynamische reisinformatie is één van de maatregelen die het reizen met openbaar vervoer de komende jaren aantrekkelijker moet maken. De dynamische reisinformatie (DRIS) heeft onder andere tot doel de OV-reiziger te informeren zodat de subjectieve beleving van (lang) wachten wordt geobjectiveerd waardoor in de beleving van de reiziger het wachten minder lang duurt. Verder biedt DRIS veel toegevoegde waarde als het gaat om het effectief kunnen communiceren aan reizigers van verstoringen, calamiteiten en mogelijke alternatieven.
De aanbesteding is openbaar gemaakt op de site www.denhaag.nl/aanbestedingen
Op deze site kan het bestek opgevraagd worden.
Het Nationaal Adviesbureau Buitenreclame begeleidt Stadsgewest Haaglanden bij deze aanbesteding.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *