Nog meer digitale infozuilen

,

De laatste dagen hebben we een paar artikelen geplaatst over digitale informatiezuilen (Brouwer & Partners in Nederland en een tweetal internationale intiatieven. Om het overzicht (wat ons betreft) compleet te maken hierbij een laatste voorbeeld: de digitale informatieschermen van Armada Outdoor die geplaatst zijn in Eindhoven.
De nieuwe LED schermen zijn ontwikkeld en geplaatst door Armada Outdoor. De Regio-VVV Zuidoost-Brabant gaf in nauwe samenwerking met de gemeente en Stichting CityDynamiek Eindhoven de dochter van techniekbedrijf HVL de opdracht om tien hypermoderne full color LED schermen te plaatsen. Deze digitale informatieschermen van formaat (260 x 150 cm) op een vier meter hoge zuil vervangen de gedateerde evenementenborden aan de invalswegen van de stad. Op de nieuwe schermen kan de VVV meerdere boodschappen tonen, die eenvoudig en snel vanuit één centraal punt kunnen worden aangepast en vervangen.

2 antwoorden
 1. Ponjer
  Ponjer zegt:

  Beste Fred,
  Bescheidenheid siert de mens maar in deze moet ik toch even aan de bel trekken.
  1.) Volgens jou artikel zijn wij een dochter van HVL hetgeen echter absolute niet het geval is. CityDynamiek is 100% een zelfstandig private partij die, behalve als opdrachtgever, geen enkele relatie met HVL heeft.
  2. Het gehele led schermen project (10 stuks) is tot stand gekomen op initiatief van CityDynamiek Eindhoven. Reeds velen jaren bestond de politieke wens de bestaande oude evenementenborden door nieuwe te vervangen. Eindhoven pretendeert voorop in technologie te lopen en wil dit ook op straat als zodanig uitstralen. De kostprijs van de led schermen was echter keer op keer het struikelblok.
  Na veel lobbyen zijn de led schermen nu gerealiseerd. De initiële kosten zijn voldaan uit een VVV fonds. De gemeente en CityDynamiek hebben voor een dekkende exploitatie voor de komende 10 jaren getekend.
  Naar zorgvuldig marktonderzoek en zelfs een echte shoot-out sessie – georganiseerd door CityDynamiek – hebben wij gekozen voor de schermen van de fa Q-lite (Baarle Nassau) die op onze wensen zijn geproduceert (single scan techniek). De software van MK2 en de realisatie van het geheel (als hoofdaannemer) door HVL Armada Outdoor.
  Met vriendelijke groet,
  Richard Ponjee

  Beantwoorden
 2. Fred Kuhlman
  Fred Kuhlman zegt:

  Beste Richard, bedankt voor je reactie.
  Volgens mij staat er in de tekst niet dat jullie een dochter zijn van, maar de tekst is niet erg duidelijk – het is echter gekopieerd van de website van HVL 😉
  Maar goed om nu het volledige verhaal te horen.
  Groeten, Fred

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *