Nieuwe poster specialist betreedt Nederlandse markt

Het Belgische Performance Toussaint Outdoor Center (PTOC) is per 1 oktober gestart met een Nederlandse vestiging. PTOC NL is een specialist voor planning en aankoop van buitenreclame PTOC NL doet de analyse, planning, inkoop en controle van alle vormen van out-of-home media. Zij analyseren, adviseren, bemiddelen in alle objectiviteit, uitgaande van de wensen en doelstellingen. Kortom, een mediabureau voor out-of-home.
Het fenomeen ‘poster specialist’ is in Nederland relatief onbekend. Al jaren opereert Rob van Houten met zijn bedrijf Maxicon zich op dit terrein, waarbij hij zich gespecialiseerd heeft in de inkoop van met name billboards. Internationaal zijn de grote mediaconcerns allen actief met eigen poster specialists (zoals Aegis met Kinetic en WPP met Poster Publicity), maar in Nederland heeft dit fenomeen nog geen vaste voet aan de grond gekregen.
Poster specialists vormen een nieuwe schakel in de reeks adverteerder-reclamebureau-mediabureau-exploitant. Ze hebben zich gespecialiseerd in het mediumtype Out-of-Home en proberen een extra dimensie te geven aan de rol die mediabureau nu op dit terrein innemen. Gezien de groei van out-of-home qua volume en qua aanbod, verwacht NABB dat PTOC (en de concurrenten die ongetwijfeld gaan komen) een rol in de markt voor zich zal gaan opeisen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *