Je Smart laten sponsoren

Reclame op taxi’s zien we steeds meer in het straatbeeld verschijnen – een duidelijk signaal dat adverteerders geloven in vervoersreclame. De volgende stap is reclame op auto’s. Het laatste initiatief komt van het bedrijf HOPR Mobile Media. Smarts zullen beschikbaar komen voor reclameuitingen.
image
Volgens HOPR Mobile Media zullen 50 Smarts volledig bestickerd worden met reclame en voor een laag bedrag per maand verleast aan zorgvuldig geselecteerde berijders. Het persbericht van HOPR meldt dat door de beweging, de kleurrijke verschijning en de onverwachte aanwezigheid in de stad deze mobiele reclame-uiting voor impact en herkenning zal zorgen. De campagneduur varieert van één tot drie maanden, waarna er een advertentiewissel plaatsvindt. HOPR’s zijn vanaf april 2006 beschikbaar in Amsterdam en Rotterdam. Den Haag en Utrecht volgen later. De kosten voor de gebruiker zullen € 149,- per maand bedragen (inclusief brandstof, onderhoud, motorrijtuigenbelasting en een all-risk verzekering – maar wel tegen een aantal voorwaarden). De advertentie wordt minimaal 1 keer per kwartaal verwisseld op een centrale locatie in de stad. Een zeer belangrijk element voor adverteerders wordt gevormd door het feit dat de auto’s via GPS gevolgd worden en op deze manier contactgegevens beschikbaar kunnen komen.
Andere vergelijkbare initiatieven zijn:
* Carvertising Europe
* Geldopwielen
Een belangrijk pluspunt van dit initiatief wordt gevormd door het feit dat de exploitant bereiksgegevens kan leveren, hoewel we ons moeten afvragen in hoeverre deze data door de mediaplanners serieus genomen worden (namelijk geleverd door de exploitant zelf). Een grote valkuil zal komen te liggen in het vinden van voldoende adverteerders: de markt groeit, maar het aantal initiatieven om geld uit de markt te halen explodeert.

1 antwoord
 1. reclamesmart.nl
  reclamesmart.nl zegt:

  Op zich een heel goede methode om extra geld te verdienen.
  Echter, wij hebben een geheel andere aanpak gekozen. Meerdere adverteerders op 1 Smart for two. We hebben 25 duidelijke plekken op de smart (ja dat kan!) en de prijzen verschillen tussen 120,- en 230,- PER JAAR. Geen geld dacht ik zo…
  De Smart wordt van de reclameopbrengsten verkocht, na een jaar verkocht, en je hebt 3 tot 4 duizend euro verdient. Zet dit om naar meerdere Smarts die je voor om en de nabij 70 euro in de lease gooit, en je hebt een leuke jaarlijkse inkomstenpost.
  Sjoerd

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *