Nieuw: lightning poster

Al eerder berichtten we op onze site over de nieuwe techniek “electro luminescente verlichting” die toegepast kan worden voor buitenreclame (zoals bv toegepast in België). Vanaf week 52 zal op vier grote NS stations een poster van Bacardi te zien zijn waarin deze techniek gebruikt wordt. Viacom Outdoor introduceert de techniek in Nederland onder de merknaam ‘Lightning Poster’.
image
Voor de liefhebbers hierbij wat meer achtergrondinformatie (bron ELXL).
EL-folie is de nieuwste lichttechniek, een lamp zo plat als papier die beprint kan worden met iedere gewenste high-resolution afbeelding, in iedere gewenste kleur.
EL-Folie is in feite een ultradunne gloeilamp met in plaats van een glazen bol, een sandwich van geleidend en niet-geleidend materiaal met daartussen een laag Fosfor. Het Fosfor is gelamineerd tussen 2 geleidende lagen en als hier stroom op wordt gezet straalt het Fosfor licht uit. Als een hoge kwaliteit, high-resolution afbeelding “over” het licht geprint wordt gedraagt het zich als een backlit sign.
Een stap verder, animaties maken EL-Folie nog effectiever. Door de bedrukte afbeelding te verdelen in verschillende vlakken die apart van elkaar opgelicht kunnen worden, kunnen de verschillende vlakken geprogrameerd worden om een geanimeerd effect te creeëren.
Door het knipperen en geleidelijk aan en uit gaan van de vlakken kan een impressie van beweging in een gedrukte afbeelding ontstaan.
EL-Folie blijft koel. Het lichtgevende fosfor wordt niet warm zoals conventionele lichtbronnen dus EL-Folie blijft koel. Het folie kan geisoleeerd en ingesloten worden tussen panelen zonder dat het overhit of smelt.
Makkelijk te transporteren en instaleren. EL-Folie heeft geen lichtbak nodig, er is dus geen zware kast te instaleren. Er is alleen een adapter die de stroom omvormt en de animatie aanstuurt. Deze werkt gewoon op muurstroom en kan tot een bepaald formaat folie ook zo gemaakt kan worden dat hij bijvoorbeeld op de sigaretten aansteker in de auto werkt.
Het kan ook worden geleverd verwerkt in een T-Shirt of als button, beiden op batterijen werkend. (Netjes per stuk verpakt in een doosje inclusief batterijen)
Het folie kan ingelijst worden, of in een apparaat of display ingebouwd worden (bijvoorbeeld frisdrank-automaten). De flexibelheid en dunheid van het EL-Folie laat zelfs toe het om een heen paal te instaleren. Het werkt overal, ook waar ruimtegebrek en kosten een rol spelen.
Op dit moment is het maximale formaat 240 cm x 80 cm.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *