NFC doorbraak in OOH?

, ,

Voor de leken onder ons:
NFC = Near Field Communication (met directe link naar Wikipedia) = een contactloze communicatiemethode die gebruik maakt van de industrial scientific medical (ISM)) frequentieband op 13,56 MHz. NFC heeft doorgaans een bereik van ongeveer 10 centimeter, door een gerichte antenne te gebruiken.
OOH = Out-of-Home advertising
Op de foto een mooi voorbeeld van NFC in OOH gebruik: Adshel (onderdeel van Clear Channel) in Australië.
In een recent interview met de Financial Times meldt de CEO van Clear Channel Outdoor, William Eccleshare, dat het bedrijf in de komende weken 100 digitale outdoorschermen zal installeren in Londen met NFC-mogelijkheden. Clear Channel zal in Londen op belangrijke locaties de investeringen doen, vergelijkbaar met investeringen die de onderneming recent ook deed in Singapore, Stockholm en Antwerpen. Ondanks de grote onzekerheden in de reclamemarkt en de hoge investeringen die digital outdoor met zich meenemen, blijven ze gericht op de nieuwe technologische ontwikkelingen.
Het bedrijf hoopt dat NFC een populairdere manier van interactie met reclame zal worden dan Bluetooth, sms or QR-codes, welke technieken tot op heden nog slechts een hype zijn gebleken. “Over the past six months we have really grasped the digital nettle in the international markets,” zegt William Eccleshare, chief executive of Clear Channel International. “I absolutely believe digital will have a major part to play over the next five to 10 years and we have to take a long-term view of the business … The speed of our rollout of digital now, the pace of change is probably five times what I would have expected even a year ago.”
Hij voorspelt dat in sommige markten (!) in het jaar 2020 90% van de omzet van uit digital outdoor zal komen. Ter vergelijking: het marktaandeel is nu nog maar 10% in de grootste markt van CCO.
Toch horen we ook enige scepsis in zijn uitspraken: de test met NFC NFC in London en Singapore zal uitwijzen of het enorme doorbraak zal beteken (zoals sommigen denken en hopen), maar eerlijk gezegd weet hij het nog niet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *