Interactieve telefooncellen in New York

,

Op 20 april 2012 berichtten wij over de komst van Smart Screens in New York. Interessant omdat er in veel landen (ook in Nederland) interesse bestaat in interactieve beeldschermen in de openbare ruimte.
City24x7 is inmiddels begonnen met de uitrol van 250 interactieve digitale borden in heel New York City. Het systeem, aangedreven door Livewire, biedt real-time location based informatie zoals lokale restaurants, winkels en evenementen.
Het systeem biedt ook toegang tot een schat aan andere informatie over New York City. Wanneer niet in gebruik geven de digitale borden advertenties weer; meer informatie kan verkregen worden via een druk op het scherm door de gebruiker.
Onze reporter in New York had ook wel wat commentaar: “Ik begrijp niet waarom men dit in combi met een public phone doet. Niet echt veel mensen gebruiken die nog, bijna iedereen heeft een (smart)telefoon. Ook deze vond ik er al smerig uitzien, terwijl deze net nieuw moet zijn. Dus wie gaat specifiek naar zo’n scherm toe? Bovendien is er tegenwoordig zoveel gratis WiFi, dat mensen eerder de info die ze nodig hebben op hun smartphone op zoeken. Ik zou eerder zo’n scherm bij public transportation places zetten (bushokjes, metro stations & train platforms) of in shopping malls, in lobby van hotels & theaters etc. Of als natuurlijk als IPad ’s in restaurants e.d. dat zie je nu al veel met menu’s, dan zou je dit kunnen toevoegen… eh..alleen is het dan geen buitenreclame meer… lol”

Onze reporter (Esther Versprille) in New York heeft de eerste foto’s vastgelegd:


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *