Green Graffiti in Tilburg verboden

, ,

Wie zou denken dat ‘groen’ reclame maken zomaar mag, komt bedrogen uit. Ook de ‘wild spuiters’ van Green Graffiti blijken niet zomaar hun gang te kunnen gaan. Onder druk van de gemeente gaat projectontwikkelaar VolkerWessels op korte termijn de zogeheten ‘green graffiti’ in de stad verwijderen.
Daarmee werd reclame gemaakt voor nieuwbouwplan PuijAcker. Bij ‘green graffiti’ worden teksten op vieze stoepen ‘geschreven’ door een sjabloon op de grond te leggen en vervolgens met een hogedrukreiniger het straatvuil weg te spuiten. Green graffiti geldt als milieuvriendelijke manier van reclame maken. VolkerWessels had reclamebureau Top Two Boxes 25 stuks ‘green graffiti’ van 1.40 bij 1.40 meter laten aanbrengen, onder meer op de Heuvel en bij het station.
Volgens de gemeente is de campagne in strijd met artikel 13, lid 3 uit de Tilburgse APV. “Het is een vorm van oneigenlijk gebruik van de openbare weg en daarnaast illegale reclame. Bovendien kan er schade ontstaan aan het natuursteen in het stadscentrum omdat een hogedrukspuit ook de voegen tussen de stenen wegspuit”, aldus een woordvoerder.
Ontwikkelaar Alexander de Bonth van VolkerWessels legt zich neer bij het dringende verzoek van de gemeente. Afgelopen dinsdag betitelde hij de betreffende ambtenaren op Twitter nog als ‘zeurpieten’.
Bron: Brabants Dagblad, 19 mei 2011

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *