Exterion Media rolt Beacon netwerk uit

,

Exterion Media rolt in samenwerking met technology- partner inBeacon het grootste Nederlandse Beacon-pilotnetwerk uit (zie voor een uitleg over de Deacons later in dit artikel). Op 250 locaties in Alkmaar en Purmerend zijn alle buitenreclame-objecten voorzien van Beacons. Met TMG Landelijke Media wordt een eerste pilot ontwikkeld. Met deze pilot willen de partijen de vele mogelijkheden die Beacons hebben testen en de opgedane kennis gaan delen met de markt.
Deze maand gaat de pilot starten. Exterion Media is hiermee de eerste buitenreclame-exploitant die deze nieuwe technologie op grote schaal zal uitrollen en testen. De partijen leveren allemaal hun bijdrage. Er is gekozen voor Alkmaar en Purmerend omdat deze twee steden qua omvang  verschillen en omdat Exterion Media in deze steden een nagenoeg 100% dekking heeft.
Spannend hoe Beacons in de praktijk werken
Guy Grimmelt, Marketing & Business Development Director bij Exterion Media: “Ruim 4 maanden geleden zijn we met dit project gestart. Met inBeacon en TMG Landelijke Media hebben we niet alleen een sterk en flexibel platform, maar we hebben met De Telegraaf ook direct één van de grootste nieuwsapps van Nederland bereid gevonden om deze uitdaging aan te gaan. Alleen al het voortraject heeft ons veel leermomenten opgeleverd en het is enorm spannend om nu te gaan ervaren hoe het in de praktijk uitwerkt. De komende maanden geven we regelmatig updates met onze bevindingen.”
Wat zijn Beacons?

Beacons zijn Bluetooth 4.0 zenders die gesignaleerd kunnen worden door iOS en Android apps. Beacons zenden alleen uit en kunnen niet ontvangen of registeren en staan niet in contact met internet. Alle interactie vindt plaats via de app op de telefoon van de gebruiker. De leverancier van de app heeft allerlei mogelijkheden om acties te initiëren die zijn toegespitst op plaats, tijd en het profiel van de app gebruiker. Het is een opt-in voor de gebruiker om hier open voor te staan. Bluetooth 4.0 Low Energy is beschikbaar op alle moderne smartphones (iOS vanaf iPhone 4s en Android vanaf zomer 2013).
 
Over inBeacon
inBeacon is een snelgroeiende Nederlandse startup dat een schaalbaar “software as a service (SAAS)” platform levert dat organisaties de kans biedt om de offline en online belevenis van de gebruiker op een simpele en kostenefficiënte wijze te verbinden door relevantie toe te voegen aan het ter plaatse zijn van een bezoeker.
Met gebruik van iBeacons en op moderne smartphones standaard beschikbare Bluetooth 4.0 protocollen biedt inBeacon een slimme koppeling tussen mobile apps en eventueel onderliggende bedrijfs- en informatiesystemen. Door het bezoekersprofiel en het gedrag op locatie te analyseren kunnen voor een specifieke gebruiker op dat moment op die plaats relevante acties worden geïnitieerd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *