Utrechtse reclameframes strijden over Koran

De Utrechtse Stichting Tasmin huurde eind juli een paar reclameborden om een uitspraak van de profeet Mohammed onder het voetlicht te brengen en wilden hiermee een positieve bijdrage leveren aan het image van moslims. Over de tekst is wel enige discussie ontstaan. Op Facebook laten de initiatiefnemers weten: “Velen hebben waarschijnlijk een taalfout gespot namelijk de letter “N” die ontbreekt …. Gelukkig is het gewoon Nederlands en niet Chinees en is het geen grove fout.”
Stichting Tasmim laat weten dat er veel controverse is rond de islam. Door het plaatsen van de borden wil men een positief geluid laten horen. De stichting probeert meer donaties op te halen om zo nog meer borden te kunnen plaatsen.
Maar actie leidt vaak tot reactie. En zo ook hier. De PVV huurde ook reclameborden, echter met een andere boodschap (ook een citaat uit de Koran): “Maar de vrouw van wie jullie ongehoorzaamheid vrezen, vermaant haar, laat haar alleen in haar rustplaatsen en slaat haar.” Fractievoorzitter René Dercksen: “Toen er in de straten van Utrecht posters verschenen met een tekst alsof de vrouw in de islam níet minderwaardig en onderdanig wordt behandeld, leek het ons wenselijk om dan op dezelfde manier aandacht te vragen voor deze misstanden via het plaatsen van reclameborden.”Ook de conclusie van het Verwey Jonker Instituut dat vaststelde dat alleen al in Den Haag 200 tot 250 vrouwen in gedwongen isolement leven staat op het reclamebord. Dercksen: “Het Verwey Jonker Instituut stelde vast dat een forse groep vrouwen in Den Haag elke vorm van mensenrechten wordt onthouden. Dat is in andere steden natuurlijk niet anders. Deze vrouwen zitten letterlijk gevangen in hun huizen, natuurlijk vooral als gevolg van de toenemende islamisering. Maar de gehele politiek correcte media van NPO tot RTL zweeg als het graf. Men kneep weer eens een multicultureel oogje toe.”

In een reactie op de posters zegt Stichting Tasmin dat de PVV de woorden uit de Koran uit de context rukt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *