In 2006 startte het Streetlight consortium met de plaatsing van ‘intelligente lantaarnpalen’ in de gemeente Zoetermeer. Hoewel er een aantal in Zoetermeer geplaatst zijn, hebben we tot op heden nog geen uitrol naar andere steden gezien. Waarschijnlijk zal deze ontwikkeling wel doorgaan, een mooi voorbeeld zien we in Engeland waar het het bedrijf Streetbroadcast digitale zuilen plaatst (onder meer in Liverpool). Ook hier een zuil die digitale diensten aan de passant levert en hoog daarboven zien een digitaal scherm (57 inch) geschikt voor reclame. De merknaam van de zuilen is ‘Infopod’.

Uit de website van Street Broadcast: “57” HD daylight viewable screens that use cutting edge real-time technology to display up to the minute advertising and news broadcasts provided by Trinity Mirror. Since going live retailers at the development including New Look have been booking the screens. Bluetooth will be added in the next two weeks.”
Het Streetlight Zoetermeer project is een proef waarbij nieuwe multimediale diensten aangeboden worden in de openbare ruimte: op straat, op het busstation etc. De speciaal vormgegeven straatlantaarn vormt daarbij het centrale element om nieuwe diensten mogelijk te maken uiteenlopend van informatiediensten, entertainment en diensten voor de zakelijke sector. Met behulp van een tweetal schermen heeft de burger en reiziger toegang tot een scala aan informatie zoals nieuws, informatie over reizen en de dichtstbijzijnde restaurants of uitgaansgelegenheden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *