Den Haag wijst voorlopige gunning informatievitrines toe aan JCDecaux

, ,

Na een openbare aanbesteding heeft de gemeente Den Haag op 31 oktober 2017 het contract voor de vrijstaande reclamevitrines (2 tot 6 m²) voorlopig gegund aan JCDecaux. Als geen bezwaar ingediend wordt, zal de definitieve gunning eind november plaatsvinden. Het nieuwe contract gaat in op 1 januari 2018, maar de daadwerkelijke plaatsing zal in de eerste helft van 2018 voltooid worden.
JCDecaux zet in de Hofstad de digitalisering van OOH media voort met hoogwaardige digitale schermen en levert daarbij diverse moderne publieke diensten met betrekking tot interactiviteit en connectiviteit. Ook wordt met name in het winkelgebied in het centrum het buitenreclame-aanbod enorm vergroot.
In de aanbesteding zet de gemeente Den Haag de standaard die we waarschijnlijk in meer steden gaan zien: 86 inch digitale schermen (de Mupi’s), ’traditionele’, dus analoge Mupi’s en grotere LED-schermen in portrait formaat (zie concept op foto, het nieuwe billboard). De gemeente gaat zelf ook intensief gebruik maken van de digitale schermen voor citypromotion en gemeentelijke informatie.
René Witzel, Algemeen Directeur JCDecaux Nederland merkt in hun persbericht het volgende op: “Met de voortzetting van het Mupi-contract in Den Haag verstevigt JCDecaux zijn dominante positie in de commercieel belangrijke Randstadregio. Wij zijn er trots op dat we met onze interactieve producten en diensten een bijdrage leveren aan de kwaliteitsbeleving van de Haagse openbare ruimte.
JCDecaux en Den Haag hebben sinds 1989 een partnerschap en we zijn verheugd dat de stad opnieuw haar vertrouwen in ons uitspreekt. JCDecaux breidt met deze winst zijn digitale portfolio verder uit en biedt straks als enige exploitant zowel analoge als digitale zichtbaarheid op straat in de vier grootste steden van het land, hetgeen past bij de internationale ambitie om in 2020 in de top 5 van digitale mediabedrijven te staan.”
NABB heeft de gemeente bij deze aanbestedingsprocedure begeleid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *