Buitenreclame weer flink in trek bij politieke partijen

,

We worden deze weken overspoeld met media-aandacht voor de verkiezingen; ook buitenreclame wordt grootscheeps ingezet. De traditionele aanplakborden werken nauwelijks, want iedere plakker van een politieke partij lijkt zijn ervaring wel te hebben opgedaan als wildplakker. Waarom netjes naast elkaar, nee natuurlijk over elkaar. Zo zit het politieke landschap natuurlijk ook in elkaar. Waar in de dagelijkse praktijk wildplakken toch echt ‘not done’ is, zien we met name dat het CDA en de Christenunie vinden dat deze regels zeker niet voor hun gelden. Interessant.

Veel politieke partijen hebben grote budgetten vrijgemaakt voor buitenreclame, waarbij alle belangrijke reclamevormen ingezet worden. Met name de VVD pakt groots uit met reclamemasten, billboards en A0-displays.

De SP heeft al jaren een voorkeur voor reclame in abri’s; een paar maanden geleden was al een campagne te zien (en vrijwel daarna schoot de SP omhoog in de peilingen – of zou het zo niet werken..). Op dit moment zien we de simpele, maar toch opvallende posters van de SP weer op veel locaties.

Grote afwezigen zijn D66 en de PvdA die we deze weken niet veel gebruik zien maken van buitenreclame. Het CDA wil kennelijk in de Randstad weinig budget aan buitenreclame besteden en plaatst (illegaal!) grote reclameborden langs snelwegen. Op deze foto een mooi voorbeeld langs de A1 bij Baarn. In het zuiden van het land zet het CDA echter wel veel reclamemasten in.


De Christenunie plaatst sandwichborden vlak bij de abri, zoals op deze foto te zien is (Huizen). Daarentegen heeft de SGP in de ‘bible-belt’ een uiting op een reclamemast gekocht. Sommige christelijke partijen accepteren de normen en waarden kennelijk wel.

Maar voor Jezus mag je natuurlijk overal adverteren:)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *