Bikini debat duurt voort

De bikinireclame van Hunkemöller ( zie 4 april) verhit nog steeds de gemoederen. Het debat over het bezwaar van de ChristenUnie tegen dit stijgerdoek bereikt nu de Tweede Kamer. Vier vrouwelijke kamerleden van Groen Links vragen om meer mannelijk schoon op straat.
image

Femke Halsema, Mariko Peters, Ineke van Gent en Naïma Azough haken met schriftelijke kamervragen aan op de discussie. De GroenLinks vrouwen willen dat minister Plasterk (emancipatie) meer mannelijk schoon laat ophangen in de Utrechtse binnenstad. George Clooney zou favoriet zijn. De Kamervragen zijn ironisch bedoeld, GroenLinks vindt het bezwaar van ChristenUnie ’zwaar overdreven’. ,,Je moet er met een beetje humor mee omgaan’’ stelt woordvoerder Van der Gaag van de partij wiens historie sterk met emancipatie verbonden is.
De bikini-uiting werd zaterdag voor Pasen opgehangen aan de Oude Gracht door exploitant Downtown Media. Weblog Geenstijl besteedde er een FOTOF*CK aan (zie afbeelding). Het debat werd verder breed gevoerd in dag- en opiniebladen. Op NRC.nl leidde een publieksvraag “Moeten (bijna-)blootreclames van de straat?” tot 337 reacties, over vrouwenrechten, buitenreclame, religie en de vermeend betuttelende houding van de ChristenUnie. Het resultaat van de online stemming is veelzeggend. Van de 2330 uitgebrachte stemmen ergerde 17% zich aan dit soort reclames, 60 % nooit en 23 % soms.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *