Alle digitale schermen onder één paraplu

,

Ngage media is van start gegaan als nieuwe onafhankelijke verkooporganisatie op het gebied van Digital Out of Home. De lancering van de nieuwe website met boekingstool (zie foto) was hiervoor het startsein. Digital Out of Home is de verzamelnaam voor alle digitale schermen in Nederland. Deze schermen hebben allemaal verschillende eigenaren en verschillende eigenschappen en formaten. Ngage media is de paraplu boven deze schermen. Daarbij wil zij niet zelf eigenaar worden van deze schermen maar juist het versnipperde landschap bundelen en segmenteren om daarmee Digital Out of Home echt tot haar recht te laten komen namelijk een medium dat effectief campagne bereik voor adverteerders kan realiseren op locatie, tijd en doelgroep niveau. Ngage media heeft nu al zo’n 4.000 locaties onder contract met meer dan 7.000 schermen. Ngage media werkt daarbij samen met partijen zoals Media Landscape, Rapmedia, Dutchital, Media Hotspots en DIOOH. De schermen bevinden zich onder andere in tankstations, openbaar vervoer, scholen, sportclubs en sportscholen, retailkanalen (supermarkten, elektronica, magazines, drogisterijen), banken, gezondheid (huisartsen, ziekenhuizen en apotheken), bioscopen en schermen op openbare pleinen en langs (snel)wegen. Ngage media dekt nu al zo’n 70% van alle exploitabele schermlocaties in Nederland.
Ngagemedia volgt hiermee een trend die ook in andere landen zichtbaar is geworden. Zo is Digicom in Engeland al een jaar na introductie een redelijk belangrijke speler geworden. Toch moet hierbij opgemerkt worden dat digital OOH in Engeland veel sterker ontwikkeld is dan in Nederland. Wij verwachten echter dat met deze consolidatie (op verkoopniveau) DOOH makkelijke toegankelijk zal worden voor adverteerders van nationale merken en diensten.

Adverteerders kunnen vanaf nu via één ingang toegang krijgen tot de digitale schermen. Hiervoor is een boekingstool ontwikkeld die op de website van Ngagemedia.nl is geplaatst. Daarnaast werkt Ngage media als onderaannemer voor de mediabureaus: in dat geval verrijkt Ngage media de reeds uitgebreide databases en planningstools van betreffende mediabureaus en draagt Ngage media met name zorg voor de handling van de ingeplande Digital Out of Home campagnes en de onderzoeken.
Aart Kok van Media Buying Services zegt over de start van Ngage media: Ngage media weet met haar dienstverlening de inzet en feitelijke uitvoering van Digital Out of Home echt toegankelijk te maken. De boekingstool is een perfecte toevoeging op onze Outdoor Navigator en maakt het Outdoor landschap daarmee nog transparanter. De adverteerders zullen hier maximaal van gaan profiteren. Bas van den Hoogen van Posterscope voegt toe: daar waar we voorheen veel tijd kwijt waren met het uitzetten en bewaken van ingeplande Digital Out of Home campagnes kunnen we nu vertrouwen op een partner die dat hele stuk voor ons overneemt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *