Zonnepaneel ingezet als billboard

(of een billboard ingezet als zonnepaneel?)
Een nieuwe ontwikkeling in de reclamemarkt toont zich in Ridderkerk: op de gevel van het bedrijf Van Domburg Partners staan elf driehoekige frames: een zijde voorzien van een zonnepaneel, een zijde digitale reclamepaneel en een zijde met een luchtzuiveringspaneel.
De techniek: Soft Points
Het Sliedrechtse bedrijf Softs heeft een bijzonder slim concept ontwikkeld: draaiende zonnepanelen die ook andere functies kunnen vervullen (naast zonnecollector kunnen ze ingezet worden als grote regenton, fijnstoffilter, billboard, ….). De Soft Points hebben een standaard oppervlakte van 50m2 en deze kunnen liggend of staand uitgevoerd worden.
Het concept: verhuur
Oorspronkelijk verkocht Softs de Softs Points: de aanschafprijs was in drie jaar terugverdiend. Maar met de verhuur van de zonnepanelen is een ander model ontstaan, waarbij een permanente geldstroom op gang gebracht wordt die ter beschikking wordt gesteld aan maatschappelijke organisaties. Veel van die organisaties (zoals ziekenhuizen, scholen) komen in de praktijk nog nauwelijks toe aan de verduurzaming van de energievoorziening en krijgen uit de geldstroom gratis zonnepanelen van Softs. Softs sponsort dus maatschappelijke organisatie met energie, maar daarvoor moeten die organisaties wel verdere verduurzamingsmaatregelen nemen (bv led-verlichting of isolatie). Met de energie die opgewekt wordt, reduceren ze hun eigen energiekosten. En daarmee houden ze geld over voor de implementatie van de verduurzaming.
Draaiende boarding voetbalvereniging Rijsoord

Bij voetbalvereniging Rijsoord in Ridderkerk zijn Soft Points geïnstalleerd die tijdens de wedstrijd het reclamebord laten zien en voor de rest van de tijd gewoon zonnepaneel zijn. De derde zijde zorgt tegelijkertijd voor het verwijderen van smog uit de lucht.
Kunstgras & zonnepanelen

Op een (kunstgras) voetbalveld in Eindhoven kan vanzelfsprekend gevoetbald worden, maar met een druk op de app wordt het een basketbalveld. Wordt het veld niet gebruikt dan zorgt een nieuwe druk op de app ervoor dat er een energie-opwekkend zonnepanelen-veld ontstaat.
Zonnepaneel als billboard
Een volgende en logische stap is natuurlijk het inzetten van de Soft Points als reclameobject. De mogelijkheden lijken onbegrenst te zijn. Niet voor niets is het webadres van Softs www.softs.world
SponsorSolar zijn de zonnepanelen met het oranje randje. Gefinancierd uit het exploitatie overschot van de Softs Points. Zonnepanelen gratis voor gebruik zonder zelf te hoeven investeren.
De EnergieSponsor stelt de SponsorSolar ter beschikking, de afnemer bepaalt de locatie van de energie. Uiteraard kan dit het dak van Energiesponsor zelf zijn, van de maatschappelijke organisatie of van derden. De afnemer betaalt voor de zonne-energie een zeer aantrekkelijk tarief. Deze opbrengst wordt gebruikt om gemeenten en maatschappelijke organisaties te verduurzamen.
 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *