Winkeliers bepalen zelf reclamebeleid in Zwolle

Reclame die winkeliers zelf maken is lastig te regelen en vaak nog lastiger te handhaven. In de gemeente Zwolle probeert men het via een andere weg.
In 8 winkelcentra in de Zwolse wijken kunnen ondernemers de komende tijd zelf afspraken met elkaar maken over reclameobjecten en -uitstallingen op winkelpleinen en de stoepen bij de winkels. De winkeliers controleren tijdens de proef ook zelf of hun eigen afspraken goed werken. Vanzelfsprekend blijven veiligheidsregels, bijvoorbeeld over looproutes die ruim genoeg zijn, van kracht.
Het gaat om een proef voor de acht wijkwinkelcentra buiten de Zwolse binnenstad. De gemeente verwacht dat ondernemers zelf op goede wijze vorm kunnen geven aan reclameregels bij hun eigen winkels. Zwolle wil ze, indien gewenst, ondersteunen bij het opstellen van de regels en zal de winkelcentra nog éénmaal per jaar bezoeken om te beoordelen of de maatwerkregels worden nageleefd.
De gemeente heeft goed gekeken, ook op basis van recente ervaringen, op welk terrein de regeldruk teruggebracht kan worden. Bij de pilot gaat het expliciet om reclame, reclameobjecten en uitstallingen. Voor andere zaken, zoals bijvoorbeeld standplaatsen, overkappingen, braderieën en terrassen, blijven vergunningen nodig.
De pilot wordt over enige tijd geëvalueerd.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *