VANDALISME TIJDENS OUD & NIEUW NEEMT STERK AF

Minder ruiten worden kapot gegooid in bushokjes
Een korte rondgang bij de ondernemingen die het beheer en onderhoud verzorgen van het grootste deel van de abri’s in Nederland leidt tot een paar interessante conclusies:

  1. Het totaal aantal schades tijdens Oud & Nieuw neemt de laatste vijf jaar significant af
  2. In 2015 schatten wij in dat het aantal kapotte ruiten met meer dan 15% gedaald is ten opzichte van 2014
  3. Niet alleen tijdens Oud & Nieuw wordt minder straatmeubilair vernield, maar ook gedurende het jaar constateren alle ondernemingen dat er minder schades optreden als gevolg van vandalisme

Het beeld van de dalende schades tijdens Oud & Nieuw was echter niet zichtbaar in de provincie Noord-Brabant, Limburg en Drenthe. RBL Outdoor meldt dat tijdens de jaarwisseling in deze provincies juist meer schades waren, hoewel ze wel erkennen dat de trend gezien over een paar jaar wel sterk dalend is. RBL Outdoor vermoedt dat het weer te warm en te droog was in deze provincies.
Outdoor Furniture Nederland constateert dat in de afgelopen jaren het aantal ruitschades met 15-20% per jaar afneemt. Ook The Maintenance Company en Exterion Media (werken met onderhoudsbedrijf CP&A) melden vergelijkbare cijfers.
Er wordt -voor zover bekend bij ons – geen onderzoek gedaan naar de daling van het vandalisme, maar diverse ondernemingen geven een paar interessante redenen aan:

  • De mobiele telefoon; tijdens de jaarwisseling is de jeugd meer bezig met appen en andere sociale media. Facebook bedankt!
  • Meer controle van politie op straat
  • Minder knalvuurwerk

Bronnen:
Exterion Media / CP&A
The Maintenance Company
RBL Outdoor
Outdoor Furniture Nederland

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *