Teasingcampagne op driehoeksborden

image
Een tot nu toe onbekend reclamebureau is in Apeldoorn een teasingcampagne gestart.
Men is creatief te werk gegaan door de omgeving en de lichtmast op te nemen in de reclameuiting. Niet alleen met abri’s en billboards kunnen spectaculars ingezet worden, maar duidelijk is dat driehoeksborden ook een bijzonder effect kunnen genereren.
image
Uit de Stentor van 8 november 2007:
APELDOORN – Het ouderwetse driehoeksbord langs de weg maakte een paar jaar geleden al plaats voor fraaie lantaarnpaaldisplays.
Ook dat kader blijkt nu te klein voor creatieve reclamemakers. Sinds deze week doet de complete lantaarnpaal in Apeldoorn dienst als reclamepodium.
Sensueel draait een naakte vrouw om een paal. Het is alsof ze onderdeel is van het straatbeeld. Haar paal houdt niet op aan de bovenkant van de display. Door een koker om de lantaarnpaal loopt de afbeelding door naar boven.
Op een andere reclame loopt de arm van het vrijheidsbeeld naadloos over in de lantaarnpaal. Het vrijheidsbeeld gaat daardoor op in de omgeving.
Een giraffe kijkt het toesnellende verkeer nieuwsgierig aan. Zijn nek is eindeloos. Alsof de kop van het dier niet op de reclameposter staat maar het dier in levende lijve aanwezig is.
De afbeeldingen staan op diverse plekken in de stad. Net als een douchekopvariant, een milkshakebeker en een batterij hebben ze één ding gemeen: wie de adverteerder is staat er niet op. Het is een truc van reclamemakers: mensen nieuwsgierig maken naar wie daar achter zit. ‘Van wie is die poster toch? Weet jij dat, buurman?’ Later borduur je erop voort. Het publiek beleeft een moment van herkenning: oh ja, dat was van die rare giraffe…
Hoeveel aandacht mag reclame trekken? Past een sensuele paaldanseres wel binnen de voorschriften die de gemeente hanteert voor buitenreclame? Komt bijvoorbeeld de verkeersveiligheid niet in het geding?
Enkele fietsende ambtenaren werden inmiddels al door de paaldanseres ‘gepakt’ en draaiden het hoofd om te blijven kijken. Eenmaal voorbij het bord zagen ze niet haar achterkant maar opnieuw de voorzijde van de poster. Volgens de gemeente kan de paaldanseres er wel mee door. Weggebruikers hebben zelf de verantwoordelijkheid er het hoofd bij te houden, aldus een woordvoerder.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *