Het kan nog korter dan in 140 tekens: zes woorden!
NightWriters en Interbest organiseren een unieke schrijfwedstrijd: ‘Six Word Story’, de eerste officiële wedstrijd in het schrijven van extreem korte verhalen. Iedereen kan gedurende de komende twaalf maanden iedere maand één of meerdere verhalen van exact zes woorden insturen. Het beste verhaal van zes woorden verdient een miljoenenpubliek: het wordt gepubliceerd op een reclamemast van Interbest langs de snelweg.

Deelnemers kunnen hun Six Word Story per sms insturen. Een vakjury, met daarin onder andere succesauteur en Nightwriters-oprichter Kluun en andere schrijvers, kiezen elke maand het beste verhaal van zes woorden. De twaalf maandwinnaars gaan door naar de grote finale tijdens een Nightwritersavond in maart 2011, waar de hoofdprijswinnaar bekend wordt gemaakt. Zijn of haar verhaal wordt op een grote reclamemast langs de snelweg geplaatst. Tot de winnaar bekend is worden Six Word Stories van bekende schrijvers als Saskia Noort, Susan Smit, Herman Koch, en Christophe Vekeman op de reclamemasten gepubliceerd.
Meindert van den Heuvel, directeur Interbest: “Een verhaal in zo min mogelijk woorden vertellen, dat is de essentie van snelwegreclame. En de komende 12 maanden gaan we met behulp van de beste schrijvers van dit moment –de Nightwriters- Nederland uitdagen om dat ook eens te proberen. Geven we iedereen de kans op een miljoenenpubliek…”
Uit de Hyves pagina van Nightwriters:
Nightwriters zijn schrijvers om bij wakker te blijven. Literatuur zoals het niet bedoeld is. Auteurs zoals u ze nog nooit gezien hebt. Verwacht het onverwachte. Cultuur. Humor. Emotie. Muziek. Spanning. Verrassing. Eruditie. Ontroering. Schrijvers die provoceren, charmeren, shockeren en inspireren. In een nachtelijke sfeer ontmoeten de gevestigde namen uit de literatuur de nieuwe talenten afgewisseld met dichters, voordrachtkunstenaars, poëten of schrijvers van gebruiksaanwijzingen. Nightwriters, wij noemen het stand up writing. Snel, spits, sexy & spannend.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *