Schapen als reclamedrager

Het blijkt toch iedere keer weer mogelijk om nieuwe buitenreclamedragers te vinden. Op de website van Zibb troffen we een artikel aan over het laten sponsoren van schapen. Dit bijzondere non-profit initiatief is afkomstig van een ondernemende herder (Jozef Mazereeuw).
image
Er is een aparte organisatie voor opgezet (Leaseasheep) die de marketing naar adverteerders en boeren gaat uitvoeren. Een boer kan vijf tot twintig euro per schaap per jaar ontvangen, afhankelijk van de locatie. Doelstelling is om aan het eind van het jaar 25.000 schapen te hebben voorzien van een dekhoesje. Het bedrijf heeft ook plannen om koeien en paarden erbij te gaan betrekken.
Lease a sheep is volgens eigen zeggen een diervriendelijke manier van sponsoring. De dieren lopen rond in een ademend en waterafstotend dekje waardoor ze geen last meer hebben van de regen en daardoor ook minder last van modder en andere vuiligheid in hun vacht. Het dekje biedt natuurlijk ook bescherming tegen andere weersomstandigheden. In de winter bescherming tegen regen, sneeuw en hagel en in de zomer tegen regen en de felle zon. Tevens zijn de dekjes voorzien van een isolatielaag welke een citronellabad heeft ondergaan tegen de vliegen en ander ongedierte. De wol hoeft minder gewassen te worden met allerhande milieuonvriendelijke schoonmaak processen.
Maar het blijft een non-profit initiatief. Kijk op de website van lease a sheep voor meer informatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *