Reclamemast bij Staphorst gaat zondag op zwart

,

De twee nieuwe elektronische reclameschermen langs de A28 bij Staphorst gaan op zondag op zwart. Dat hebben de Staphorster ondernemers, die zich hebben verenigd in A28 Staphorst Media besloten.

Langs de rijksweg A28 bij Staphorst bouwt KPN momenteel een veertig meter hoge zendmast ten behoeve van het 4G netwerk. Op circa 6 meter hoogte komen er twee grote LED-schermen (6,5 x 4 meter) aan te hangen, waar plaatselijke ondernemers zich op mogen presenteren; geen films, maar stilstaande beelden. Elke zes seconden zal er een andere bedrijfsnaam getoond worden.
De mast krijgt een Staphorster karakter: op zondag staan de schermen op zwart. Zes dagen reclame en één dag niet: alle ondernemers kunnen zich in het plan vinden. In juni werd de fundering gestort; eind september wordt gewerkt aan de mast en de montage van de schermen. Woordvoerder Klaas Klein meldde in het Reformatorisch Dagblad: „De schermen gaan zondags op zwart, omdat een aantal ondernemers dat graag wil. Anderen conformeren zich daaraan. Het besluit was zo genomen. Zes dagen per week zijn we te zien. Als het van de zevende dag afhangt, doen we doorde­weeks iets niet goed.” Andre Koers van A28 Media meldt in De Telegraaf: “Er zijn inwoners van dit dorp die vinden dat er zondag geen reclame gemaakt mag worden. Daarom gaan ook vaak de gordijnen bij etalages dicht. Voor die groep is de zondagsrust belangrijk'”
Dertig plaatselijke ondernemers werken samen in een stichting die de exploitatie verzorgt. Ze hebben samen A28 Staphorst Media opgericht. Hierop gaan lokale Staphorster bedrijven adverteren. De Industriele Contact Club Staphorst en Staphorster bedrijven hebben hiervoor A28 Staphorst Media opgericht.
Volgens berichtgeving van RTV Oost verdient ook de gemeente er geld aan. Omdat KPN toestaat dat er schermen aan de mast komen te hangen, wordt er door hen geen pacht meer aan de gemeente betaald. De stichting van ondernemers heeft deze verplichting overgenomen. Het schijnt om enige tienduizenden euro’s per jaar te gaan. Oud-wethouder Jan Talen – die na de verkiezingen niet terugkwam – noemde altijd het bedrag van 50.000 euro per jaar, maar een woordvoerster van stichting zegt dat hier nog geen overeenstemming over is.
 
1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] In Staphorst aan de A28, staat bijvoorbeeld een lichtreclamemast voorzien van een LED-scherm, waar o… Dat kun je dus afspreken en met elkaar vastleggen als onderdeel van de vergunning. Zo kun je ook afspreken, dat er geen erotisch getinte reclame mag worden afgebeeld en dat ‘s avonds na een bepaalde tijd de reclame ‘uit’ gaat. Enige is daarbij, dat handhaving of controle door Gemeente lastig is…….. Bij een constatering van een eventuele afwijking van de afspraak, kunnen natuurlijk altijd sancties worden opgelegd. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *