Reclame op prullenbakken

Weer een nieuw buitenreclameproduct: op prullenbakken in de gemeente Zaanstad gaat exploitant Induz Promotie reclame voeren. Het reclameformaat is A2. Er zijn circa 2.500 (!) locaties beschikbaar. Meer weten? Lees verder:
image

Induz Promotie is een exploitant van binnen- en buitenreclame in de Zaanstreek. Mede-eigenaar Daan van ’t Hoff deelt mee dat “prullenbakken doorgaans staan op de meest druk bezochte plaatsen. Denk hierbij aan pin-automaten, ingangen van supermarkten, winkelstraten, enzovoorts. In de regel zijn er op dergelijke locaties geen andere mogelijkheden voor buitenreclame aanwezig en kunnen wij consumenten aanspreken die niemand anders kan bereiken.”
Buitenreclame op vuilnisbakken is niet nieuw. Een zeer mooi voorbeeld vinden wij de vuilniscontainers van Ecobin die in een aantal gemeenten te vinden zijn.
image
Maar ook Bizon exploiteert reclamevlakken (A0-formaat) op vuilnis- en papiercontainers, electriciteitskasten e.d.
image
De prullenbakken van Ecobin staan in stadscentra, maar niet in zeer grote hoeveelheden. De locaties van Bizon zijn minder te vinden in de centra. Derhalve is het bijzonder dat Induz de concessie verkregen heeft om op een dergelijk groot aantal vlakken reclame te gaan voeren. Het zal in de markt gezet worden als een goedkoop medium, waardoor de toegangsdrempel beperkt is. Toch vragen wij ons bij NABB af of deze vorm van reclame maken juist niet afbreuk doet aan ‘een schone buitenruimte’. Het zeer grote aantal vlakken zal ons inziens de openbare ruimte er niet aantrekkelijker door maken. Het is te hopen voor de gemeente Zaanstad dat de geldelijke baten opwegen tegen deze bezwaren.
Daarnaast bestaat het risico dat deze ‘nieuwe’ plakplaatsen ook door wildplak overwoekerd kunnen worden. Een aardige uitdaging derhalve voor Induz om dit te voorkomen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *