Reclame in Madurodam

Sinds 1952 bestaat er binnen Madurodam een welstandscommissie. Deze commissie bepaalt welke nieuwe objecten er geplaatst worden en waarborgt de kwaliteit van Madurodam. De reclamemast is door de commissie als typisch Nederlands bestempeld en heeft hiermee een strategische plek verworven in de kleinste stad van Nederland.
Een eigen ontwerp terugvinden in Madurodam is voor elke ontwerper een kroon(tje) op zijn werk. Ontwerpbureau www.brandvast.nl kan er dan ook trots op zijn dat één van haar ontwerpen uitgekozen is door de welstandscommissie van Madurodam voor plaatsing in de miniatuurstad. Sinds dit voorjaar is hier een schaalmodel te zien van de reclamemast die bij knooppunt Amstel staat. Brandvast is verantwoordelijk voor het ontwerp van zowel de werkelijke mast als het schaalmodel. De exploitatie in ‘real life’ is in handen van JCDecaux.
image
De welstandscommissie van Madurodam merkt op dat een statisch object als een reclamemast een bepaalde dynamiek nodig heeft om herkenbaar te worden. De mast bij knooppunt Amstel oogt dynamisch door de in drieën gedeelde staander die boven de vlakken uitsteekt en de bolling in de vlakken.
Kortom, een verdere acceptatie van het fenomeen Reclamemasten waar we er de laatste jaren zo veel van hebben zien verschijnen langs onze snelwegen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *