RBL Outdoor wint abri concessie gemeente Utrecht

,

Gemeente Utrecht wijst de concessie voor abri’s, vrijstaande reclamevitrines en billboards toe aan RBL Outdoor. Dit heeft de gemeente op woensdag 18 juli 2018 bekend gemaakt. In de outdoor objecten komen circa 1.670 analoge en 60 digitale zijden. De vrijstaande reclamevitrines en billboards worden geplaatst op A-locaties als Vredenburg, Amsterdamsestraatweg en Janskerkhof; de abri’s zullen door de gehele stad geplaatst gaan worden.
De concessie omvat 479 abri’s, 200 vrijstaande reclamevitrines (2m²) en 10 digitale portrait billboards (6,5m²) en heeft een looptijd van 15 jaar. In het centrum van Utrecht worden twintig vrijstaande reclamevitrines (dubbelzijdig) en tien abripanelen voorzien van een digitaal scherm. Daarnast worden een aantal abri’s tevens voorzien van ‘digitale kiosken’ (digitale interactieve schermen met reisinformatie, plattegronden en informatie over evenementen en activiteiten in Utrecht).
VERKOOP VAN RECLAMEVAKKEN VIA CLEAR CHANNEL NEDERLAND
RBL Outdoor werkt in dit project nauw samen met Clear Channel. RBL Outdoor zal het straatmeubilair gaan plaatsen, beheren en onderhouden. Clear Channel zal de reclameruimte gaan verkopen aan lokale, nationale en internationale adverteerders.
“Utrecht staat met ruim 344.000 inwoners op de vierde plaats op de lijst van grootste gemeenten in Nederland en is daarom een zeer waardevolle toevoeging aan het netwerk van Clear Channel Nederland. Het versterkt onze positie in de randstad en verbetert tegelijkertijd onze landelijke spreiding. Daarnaast breiden we met het winnen van deze concessie ons digitale portfolio flink uit.“, aldus Raymond van Kasterop, Sales & Marketing Director Clear Channel Nederland.
IMPLEMENTATIE VAN NIEUW STRAATMEUBILAIR
Na de zomer wordt er gestart met het vervangen van het straatmeubilair. Naar verwachting zal dit proces medio volgend jaar volledig gereed zijn. Een flink aantal abri’s zal voorzien worden van zonnepanelen. Ook worden veel abri’s uitgevoerd met een sedum (groen) dak. Deze laatste duurzame innovaties worden voor de eerste keer in Nederland op een dergelijke schaal uitgevoerd.
NABB:
Abri aanbestedingen in de grote steden komen slechts eens in zoveel jaar voorbij, omdat een lange contractduur noodzakelijk is om de investeringen te rechtvaardigen. JCDecaux is de huidige exploitant en eigenaar van het bestaande straatmeubilair. RBL Outdoor en Clear Channel weten met deze winst hun marktpositie in de Randstad dus aanzienlijk te versterken.
RBL Outdoor
Sinds 1952 specialiseert RBL Outdoor (‘Reclamebureau Limburg) zich in het produceren en exploiteren van kwalitatief hoogwaardige buitenmedia. Oorspronkelijk richtte het bedrijf zich op gemeenten in Limburg, maar gestaag breidde het RBL-netwerk van abri’s, infopanelen, billboards en vensters zich uit naar onder andere Noord-Brabant en Drenthe. Belangrijk concessies van RBL Outdoor zijn onder meer Maastricht, Emmen en Tilburg.
Clear Channel Nederland
Clear Channel Nederland heeft (digitale) abri’s, billboards en masten door heel Nederland. Als onderdeel van Clear Channel Outdoor behoort Clear Channel Nederland tot één van de grootste outdoor bedrijven ter wereld. Met 670.000 objecten in meer dan 30 landen bereikt Clear Channel maandelijks een half miljard mensen.
bronnen:

  • persbericht Clear Channel
  • www.duic.nl (Utrechtse Internet Courant)

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *