Oud-Beijerland: nieuwe generatie digitale informatieborden

De onderneming Bereik heeft een nieuw product ontwikkeld, de GIDS. Dit digitale informatiebord is voorzien van een LED-scherm en kan zowel in portrait als landscape formaat uitgevoerd worden. De gemeente Oud-Beijerland heeft de keuze gemaakt voor de portrait uitvoering: een 3,3 m2 LED-scherm.
Op de GIDS staan afwisselend uitingen van de gemeente zelf en van lokale en regionale adverteerders. De gemeente zal informatie plaatsen over evenementen als de jaarmarkt, monumentendag, feest- en herdenkingsdagen, raadsvergaderingen en publiekscampagnes. Dat doet zij vanuit iedere gewenste werkplek of tablet. In geval van een ramp of calamiteit in of in de omgeving van Oud-Beijerland kan de gemeente zo ook inwoners en bezoekers direct informeren. Tijdelijk kan de gemeente dan het hele bord overnemen.
Hiervoor stonden er in Oud-Beijerland infodisplays met een lichtkrantje. In haar persbericht noemt de gemeente dit systeem ‘uit de tijd’. De lichtkranten hadden een lage communicatiewaarde omdat ze slecht leesbaar waren van een afstand en omdat het alleen platte tekst was. Nu kunnen de boodschappen in full color in de huisstijl worden opgemaakt en zijn het volwaardige boodschappen.
De plaatsing van de GIDS’en is budget-neutraal voor de gemeente; de exploitatiekosten worden volledig gedekt door de reclame-inkomsten.
Op onderstaande foto is goed te zien wat de verschillen zijn.
oudnieuwbereik

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *