Ocean Outdoor koopt Ngage Media en Interbest

,

Het is al weer een tijd geleden dat een buitenlandse buitenreclame exploitant een overname heeft gedaan in Nederland, maar kennelijk is de markt weer rijp voor internationale interesse in de Nederlandse markt. Ocean Outdoor heeft gelijktijdig twee digitale marktleiders gekocht, namelijk Interbest en Ngage Media.
Het betreft de eerste overname van Ocean sinds de notering van dit bedrijf aan de London Stock Exchange (januari 2019). De Nederlandse markt vertoont een vergelijkbare dynamiek met de Engelse markt (in de visie van Ocean) en past binnen de strategie van Ocean (‘digital cities for digital citizens out-of-home philosophy’) om een sterke positie op te gaan bouwen in ‘continental Europe’ zoals de Engelsen het zo mooi kunnen zeggen.
Ngage Media exploiteert 76 grote full motion digitale schermen op 50 locaties in de Randstad.
Interbest is de grootste exploitant van reclamemasten (88 digitale and statische reclamemasten langs de belangrijkste snelwegen.
Beide bedrijven zullen blijven opereren onder het huidige management, maar wel dus onder de vlag van Ocean Outdoor. In andere woorden: Ocean Outdoor zal in Nederland vermoedelijk meerdere nieuwe spectaculaire DOOH locaties willen gaan ontwikkelen.
Ocean Outdoor wordt door veel buitenreclame experts gezien als marktleider en trendsetter op het gebied van digital out of home. In diverse grote Engelse steden heeft het bedrijf impactvolle en grote digitale projecten gelanceerd zoals het Westfield winkelcentrum in Londen en het grote nieuwe scherm op Piccadilly Circus.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *