NS weigert poster ‘Niet Normaal’

,

Het weigeren van bepaalde aanstootgevende posters komt niet veel voor, maar als het gebeurt, haalt de actie meteen ook de landelijke pers. Nu weigert de NS posters van de tentoonstelling Niet Normaal op NS-stations op te hangen. Op de poster is een beeld te zien van een naakte man die een arm en een been mist. Volgens een woordvoerder van de NS kan de poster aanstootgevend zijn voor reizigers. ”We hebben veel stations. Wanneer iemand de poster kwetsend vindt, wordt hij er constant mee geconfronteerd.”. En zo haalt Niet Normaal waarschijnlijk nog veel meer publiciteit binnen dan anders…..
Lieke Timmermans van Niet Normaal staat perplex. ”Dit is een afbeelding van een kunstwerk. Ik snap niet dat de NS dit aanstootgevend vindt.”
Alleen wanneer er twijfel bestaat over de inhoud van een poster in de reclamedragers op de stations wordt er door het vervoersbedrijf ingegrepen. Volgens de NS komt dit sporadisch voor.
De tentoonstelling Niet Normaal, waarin normen en waarden ter discussie worden gesteld, is te zien in de Beurs van Berlage.
Bron: het Parool – 16 december 2009

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *