Makkelijk digital out-of-home campagnes boeken

,

De snelle groei van het digitale buitenreclame aanbod heeft ook geleid tot nieuwe initiatieven zodat adverteerders en mediabureaus makkelijker kunnen boeken. Sommige mediabureaus en media exploitanten bieden dit soort systemen al aan voor hun klanten, maar het nieuwe initiatief DOOHmarket.com is een welkom alternatief.
Op DOOHmarket.com kunnen mediabureaus en adverteerders online digital out of home media selecteren, vergelijken en boeken. De toegevoegde waarde zit in het feit dat schermen van meerdere exploitanten inzichtelijk worden gemaakt. Gebruikers kunnen zelf cross netwerk sets samenstellen, deze informatie bewaren en de volgende keer hergebruiken. Alle kenmerken van een scherm in termen van bruto bereik, netto bereik, looplengtes, spotlengtes, zijn genormeerd naar 7 dagen waardoor prijs en bereik inzichtelijk wordt.
De prijsvorming op DOOHmarket.com vindt plaats op basis van een nieuw soort biedingsproces (niet te verwarren met RTB/Programmatic). Inkopers, media bureaus en adverteerders, kunnen nadat ze een schermenset hebben geselecteerd een bod doen voor een bepaalde periode. Het bod komt rechtstreeks binnen bij de exploitanten die vervolgens de mogelijkheid hebben om het bod te accepteren danwel af te wijzen. In enkele vervolgstappen wordt het bod vervolgens uit onderhandeld en vastgelegd. De inkopers en de exploitanten zelf, dus niet een algoritme, hebben full-control over wat er wel of niet wordt afgesproken.
DOOHmarket.com is gestart met het aanbod van Beyond Outdoor, OOHA Media, Y&M Media, Altermedia, Blastmedia, Opgeled, A27 reclame, Infozuil en Ledvertiser. Challengers in de markt die deelname aan DOOHmarket.com zien als een directe ondersteuning van hun salesforce. Ze zitten zelf achter de knoppen en hebben volledige controle over voorraad en pricing. Op no cure, no pay basis bovendien.
Outdoorbureau Rapport (onderdeel van IPG Mediabrands) heeft als eerste geboekt voor de campagne van Staatsloterij.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *