JCDecaux nieuwe Abri-exploitant Haarlemmermeer en Aalsmeer

,

De gemeenten Haarlemmermeer en Aalsmeer hebben beide na een aanbesteding JCDecaux gekozen als nieuwe leverancier van Abri’s en Mupi’s. Het bedrijf gaat in beide gemeenten vanaf 2011 voor meer dan 100.000 inwoners eigentijdse en duurzame vormen van stadsmeubilair en informatiezuilen plaatsen en onderhouden. Met het nieuwe contract versterkt JCDecaux, dat ook al actief is in andere grote gemeenten als Amsterdam, Utrecht, Den Haag, haar koppositie in de Randstad.
Het nieuwe contract is van grote waarde voor JCDecaux gezien de strategische ligging van Haarlemmermeer ten opzichte van Schiphol. De luchthaven zelf wordt apart geëxploiteerd en maakt geen onderdeel uit van het contract. JCDecaux plaatst straks in Haarlemmermeer en Aalsmeer zo’n tweehonderd Abri’s. In Aalsmeer komen elf dubbelzijdige reclamezuilen (Mupi’s). Het contract met de gemeente Haarlemmermeer gaat in op 1 januari 2011 en het contract met Aalsmeer start op 1 juni 2011.
Duurzame openbare ruimte
JCDecaux kwam tijdens de aanbesteding (begeleid door NABB) op nagenoeg alle punten als beste uit de bus. Het bedrijf scoorde onder meer hoog op de kwaliteitsaspecten duurzaamheid en social return. Op dat vlak manifesteert JCDecaux zich nadrukkelijk al jaren als duurzame partner van gemeenten met als doel openbare ruimten verantwoord, duurzaam en esthetisch in te richten en te onderhouden. Zo worden bijvoorbeeld de Abri’s en Mupi’s in Haarlemmermeer en Aalsmeer alle voorzien van een GraduaLight Dimmer, waarmee 40% energiebesparing optreedt. Ook overweegt JCDecaux de objecten over te sluiten op Wind Stroom van Eneco, de meest groene vorm van energie die thans voorhanden is.
Haarlemmermeer is qua oppervlak de grootste gemeente van Nederland, met Hoofddorp als regionaal centrum van bedrijvigheid. De gemeente huisvest een aanzienlijk aantal grote ondernemingen die nationaal en internationaal actief zijn (w.o. Walt Disney, Dura Vermeer, ASICS, Sanoma, Holland Casino, L’Oreal, TNT en Thomas Cook).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *