JCDecaux brengt energieverbruik met ruim een derde terug

Buitenreclame exploitant (en leverancier van straatmeubilair) JCDecaux heeft een belangrijke stap gezet in de verduurzaming van de verlichting in de openbare ruimte. In samenwerking met Ziut, inrichter en beheerder van de openbare ruimte en marktleider in de openbare verlichting, is een nieuwe intelligente lichtdimmer ontwikkeld die leidt tot een energiebesparing van 30 tot 40% per object. JCDecaux gaat in de komende maanden een kleine tweehonderd Abri’s, Mupi’s® en Billboards uitrusten met de nieuwe GraduaLight dimmer.

De GraduaLight dimmer is specifiek ontworpen voor toepassing in reclamedragend stadsmeubilair. De uitvinding maakt het mogelijk de standaard lichtsterkte in een object met 10% terug te brengen zonder dat de uiting aan zichtbaarheid inboet. Gedurende de avond en nacht wordt de lichtsterkte verder teruggeschroefd, waardoor aanmerkelijk minder energie wordt verbruikt. Omdat de GraduaLight dimmer flexibel kan worden geprogrammeerd en kan worden ingesteld met een vaste aanvangswaarde voor de lichtsterkte, blijven de posters en stadsplattegronden te allen tijde goed zichtbaar. JCDecaux is naar eigen zeggen de enige aanbieder van reclamedragend stadsmeubilair die gebruikt maakt van deze nieuwe dimtechniek.
Het stadsmeubilairbedrijf gaat eerst de meest recent geplaatste objecten uitrusten met de GraduaLight dimmer. Het gaat om vier nieuwe billboards in stadsdeel Bos en Lommer in Amsterdam, zeventig Mupi’s® in Utrecht en zo’n honderd Mupi’s® in Almere. In de komende maanden worden gefaseerd meer groepen objecten in steden voorzien van de nieuwe dimtechniek.
De introductie van de GraduaLight dimmer is de nieuwste in een lange rij duurzame innovaties van JCDecaux. Eerder al haalde het bedrijf het nieuws met elektrisch aangedreven onderhoudsvoertuigen, Abri’s op zonne-energie, milieuvriendelijke reinigingsmethoden en het omzetten van objecten op Windstroom van Eneco, de meest duurzame vorm van energie.
wintertijd550

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *