JCDecaux blijft Abri-exploitant in Haarlem

,

De gemeente Haarlem heeft na een openbare aanbesteding opnieuw voor JCDecaux gekozen als leverancier van Abri’s en Mupi’s®. Het bedrijf gaat het huidig stadsmeubilair in de provinciehoofdstad vervangen door nieuwe energiezuinige objecten die zich kenmerken door een hoogwaardige visuele kwaliteit. Ook levert JCDecaux twee 100% elektrische onderhoudsvoertuigen, waardoor Haarlem de eerste stad in Nederland is waarvan het stadsmeubilair volledig ‘groen’ wordt onderhouden. Kortom, duurzaamheid speelde een zeer belangrijke rol bij deze aanbesteding.

Het contract met Haarlem volgt kort na het contract met Haarlemmermeer waarbij JCDecaux vanaf 2011 eigentijdse en duurzame vormen van stadsmeubilair en informatiezuilen plaatst en onderhoudt. Ook bij deze aanbesteding was duurzaamheid een belangrijk gunningcriterium. Haarlem ging echter nog een stap verder: de tweede stad van Noord-Holland wil namelijk in 2030 volledig klimaatneutraal zijn. JCDecaux kon aan de strenge duurzaamheideisen voldoen dankzij enkele recente innovaties. Zo worden alle Abri’s en Mupi’s® voorzien van de GraduaLight Dimmer, een nieuwe techniek die hoge zichtbaarheid koppelt aan een energiebesparing van gemiddeld 40%.
JCDecaux-directeur René Witzel is blij met het nieuwe contract. “We onderschrijven de duurzame ambities van Haarlem en gaan ons als partner inspannen om die voor wat betreft de openbare ruimte mede te realiseren. Haarlem zal er bovendien visueel nog verder op vooruitgaan: het nieuwe meubilair is ontworpen door de vermaarde Australische architect Philip Cox, die exclusief voor ons bedrijf fraaie Abri’s heeft ontworpen met een hellend dak en een groot glasoppervlak.”
JCDecaux plaatst niet alleen Abri’s en Mupi’s® in Haarlem, maar ook enkele Zuilen. Daaronder is ten minste één RO-Zuil, waarin tapwater wordt omgezet in gedemineraliseerd water dat door onderhoudsmedewerkers kan worden ingezet voor de reiniging van de objecten. Aangezien JCDecaux ook nog twee elektrische onderhoudsvoertuigen levert, wordt Haarlem de eerste stad in Nederland waarvan het stadsmeubilair op een 100% duurzame wijze wordt onderhouden.
Bijzonder aan het contract is ook dat JCDecaux wordt betrokken bij het ontwerp van een kunstvoorwerp op het Stationsplein. De reclameruimte op dit object wordt ter beschikking gesteld aan de gemeente in het kader van culturele affichage.
Bijgaande foto toont het nieuwe meubilair dat is ontworpen door de Australische architect Philip Cox. Exclusief voor JCDecaux heeft hij deze Abri’s ontworpen met een hellend dak en een groot glasoppervlak.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *