‘Grachtengordel Amsterdam op Werelderfgoedlijst UNESCO’

De Amsterdamse grachtengordels worden voortaan tot het Werelderfgoed gerekend. De grachtengordel met de hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht en een stuk omliggend gebied zijn per 1 augustus opgenomen in de UNESCO lijst. Volgens exploitant MegaMedium heeft deze beslissing geleid tot meer duidelijkheid omtrent de mogelijkheden van steigerdoekreclame in de hoofdstad: per 1 augustus is het toegestaan om steigerreclame te maken in het hele centrum van Amsterdam behalve direct aan de UNESCO hoofdgrachten. Dit geldt ook voor alle hoekpanden die grenzen aan deze hoofdgrachten.
Oprichter van MegaMedium, Cedric Boterman, zegt zeer verheugd te zijn met deze uitspraak en het feit dat er nu regelgeving is waarmee gewerkt kan worden. “In het verleden was er nog twijfel over het wel of niet accepteren van steigerreclame in Amsterdam Centrum. Nu is er eindelijk duidelijkheid en weten we welke panden kunnen worden opgeknapt door middel van ons concept renovatiesponsoring, aldus Boterman.”
Over MegaMedium: dit bedrijf introduceerde de Swank®, het reclamedragende steigerdoek, negen jaar geleden in Nederland. Wanneer een standaard effen steigergaas vervangen mag worden door een Swank®, kunnen renovatie- of restauratiekosten van panden op drukke locaties in de grote steden voor een groot deel gedekt worden door de reclame-inkomsten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *