Er is waarschijnlijk geen god

,

Eind januari berichtten wij over een geruchtmakende campagne op bussen in Engeland. Zoals aangekondigd gaan atheïsten in Nederland nu ook ’tot de aanval’ over.
Vanaf tien maart is twee weken lang de reclameslogan langs de A4 bij Schiphol in de Haarlemmermeer te zien op een billboard geëxploiteerd door Hillenaar.. De plaatsing van het billboard is vanwege de wind met een dag uitgesteld. De hand van boven, zullen we maar zeggen. De exacte tekst luidt ‘Er is waarschijnlijk geen God, durf zelf te denken en geniet van dit leven’; een vrij directe vertaling van de boodschap op de Engelse bussen: ‘There’s probably no god, now stop worrying and enjoy your life’.
Hiermee is het eerste atheïstische billboard een feit. Niet op een bus zoals in Engeland maar op een prominent bill board op een A-locatie. Het leek even of de campagne zou stranden maar dat is niet het geval.

Drie humanistische organisaties zitten achter het atheïstische reclamebord, een doek van 9 bij 12 meter. Zij sluiten daarmee aan bij het initiatief van atheïsten in Groot-Brittannië waar bussen rondrijden met een soortgelijke tekst. De humanisten konden de reclamecampagne bekostigen met donaties die ze de afgelopen maanden ontvingen.
Volgens Floris van den Berg, voorzitter van de humanistische organisatie CFI, blijft het reclamebord twee weken staan. „Met nieuwe donaties kunnen we het doek ook op andere plekken in het land neerzetten.”
De initiatiefnemers hadden aanvankelijk moeite om hun reclameboodschap geplaatst te krijgen. CBS Outdoor, de exploitant van buitenreclame in onder meer het openbaar vervoer, weigerde de reclameboodschap.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *