De nieuwe Amsterdamse Abri

,

JCDecaux vervangt Abri’s en Mupi’s in Amsterdam
Vanaf 1 januari vervangt buitenreclame-exploitant JCDecaux alle Abri’s en Mupi’s® (informatiepanelen) in de gemeente Amsterdam. Dit vloeit voort uit een aanbesteding die JCDecaux vorig jaar heeft gewonnen. De oude objecten hebben ruim 25 jaar dienst gedaan en worden nu vervangen door nieuw, duurzaam meubilair. Alle Abri’s en Mupi’s worden volledig gerecycled onder meer verwerkt in nieuw stadsmeubilair.
In de hele gemeente Amsterdam komen gloednieuwe Abri’s langs de bus- en tramlijnen te staan. Deze wachthuisjes zijn speciaal ontworpen voor de gemeente Amsterdam. Het ontwerp is oerdegelijk en gaat zeker 25 jaar mee. De haltes zijn voorzien van een extra groot glasoppervlak en zijn daardoor zeer transparant. Dit draagt bij aan de veiligheid en hierdoor gaan de objecten op in de openbare ruimte.
Haltes blijven in gebruik
Het openbaar vervoer blijft tijdens de vervangingsoperatie gewoon rijden. Omdat de haltes één voor één worden vervangen zal de eventuele overlast beperkt blijven tot enkele uren per locatie.
Informatie voor bewoners
Bewoners die willen weten waar en wanneer de werkzaamheden plaatsvinden, kunnen terecht op de website HaltesAmsterdam.nl en het twitteraccount @HaltesAmsterdam. Op de website kunnen reizigers een overzicht van de werkzaamheden per stadsdeel vinden.
De nieuwe Abri’s en Mupi’s zijn ontwikkeld door ontwerpbureau Fabrique in opdracht van JCDecaux Nederland.
Concessie buitenreclame
De Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer van de gemeente Amsterdam is verantwoordelijk voor de stadsbrede buitenreclamecontracten in de openbare ruimte. Dit geldt dus ook voor de Abri’s en de Mupi’s. JCDecaux levert, beheert en onderhoudt de Abri’s en Mupi’s en exploiteert in ruil daarvoor de reclameruimte in deze objecten. In de concessie is opgenomen dat JCDecaux een vergoeding afdraagt aan de gemeente Amsterdam. Daarnaast is citymarketing in de concessie meegenomen: Amsterdam kan een aantal keren per jaar gebruik maken van reclamevlakken van JCDecaux in het buitenland voor evenementen in en promotie van Amsterdam. Ook kan Amsterdam één kant van de Mupi’s kosteloos gebruiken voor stadsplattegronden, culturele campagnes en andere gemeentelijke informatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *