Bijzonder LED object in Eindhoven

Tijdens Glow viel onze aandacht op dit bijzondere reclameobject: een sculptuur en tegelijkertijd een LED reclame.
In SignPro van oktober wordt er toevallig ook aandacht aan besteed:

De lichttoren is een markant rijksmonument in de binnenstad van Eindhoven. Het is een woon-werk- en ontspanningscomplex met daarin een zevental commerciele huurders (o.m. hotel, grand cafe). Vanwege haar monumentale karakter is het niet toegestaan gevelreclame aan te brengen. Om de huurders toch de mogelijkheid te bieden de aandacht op zichzelf te vestigen, bedachten projectontwikkelaar DNC vastgoedontwikkeling samen met Trudo wooncorporatie, de eigenaar van het complex, een reclamezuil op het ‘lichtplein’ ervoor. De realisatie lag in handen van Mansveld, die als officiele LED-partner in samenwerking met Philips de technische uitwerking van het ontwerp van architect Jan Verelst voor zijn rekening nam.
De totale hoogte van het object is 11 meter en bevat een LED panel met een afmeting van 2,30 meter hoog en 1,54 meter breed. Deze display is achter een vandaalbestendige plexiglazen kap bevestigd en kan volledig op afstand worden bestuurd. Elke gebruiker heeft de mogelijkheid om via een internet-tool zelf reclame-uitingen te plaatsen die telkens in een loop voorbijkomen.
Niet alleen huurders adverteren zo is gebleken, ook reguliere nationale adverteerders (Bavaria) maken gebruik van dit opvallende object in het centrum van Eindhoven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *