Amsterdam: JCDecaux behoudt abri/mupi concessie

,

Vandaag is bekend geworden dat JCDecaux de tender gewonnen heeft die de gemeente Amsterdam heeft uitgeschreven voor de abri’s en de mupi’s. Naast JCDecaux had ook CBS Outdoor een serieuze poging gedaan om de concessie te winnen, maar nu is dus gebleken dat JCDecaux als winnaar uit de bus is gekomen. De komende 15 jaar blijft het in Amsterdam gevestigde JCDecaux de abri’s en mupi’s exploiteren.
De tender werd door alle partijen met veel angst en beven tegemoet gezien. Winst van CBS Outdoor had het Nederlandse outdoorlandschap behoorlijk veranderd. De praktijk leert dat de zittende exploitant over het algemeen de grootste kans heeft om zijn concessie te verlengen – maar in deze tijden van openbare tenders is natuurlijk niets zeker meer. CBS Outdoor heeft nog 15 dagen om bezwaar aan te tekenen tegen deze voorlopige beslissing (de zogenaamde Alcatel periode).
In het komende jaar zullen alle bushokjes en mupi’s vervangen worden door een nieuw model, een enorme operatie dus. Het ontwerp van het nieuwe model is ons nog niet bekend.
NABB feliciteert JCDecaux met deze bijzondere prestatie!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *