Op dinsdag 16 juli 2013 is bekend gemaakt dat CBS Outdoor International verkocht wordt aan Platinum Equity. De totale waarde van de transactie bedraagt $225 miljoen. CBSO International omvat de bedrijven in Engeland, Ierland, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje en China.
Managing Director Frank Hardenberg van CBS Outdoor Nederland merkt het volgende op: “Platinum Equity is een investeringsmaatschappij met een gespecialiseerde focus op operationele activiteiten. Het bedrijf werd opgericht in 1995 en heeft ervaring in een aantal industrieën. Platinum Equity zal ons nieuwe toekomstmogelijkheden bieden, aangevuld met diepgaande kennis en expertise van onze eigen mensen in de Out-of-Home industrie. Alhoewel deze periode een interessante ontwikkeling voor ons als bedrijf is, zijn wij er zeer op gericht om de dagelijkse bedrijfsactiviteiten te laten doorlopen zoals gebruikelijk. U kunt erop vertrouwen dat wij ons voor de volle 100% blijven inzetten om ervoor te zorgen dat u het hoge serviceniveau blijft ervaren dat u van ons gewend bent.”
Eerder verwachtten analisten al dat CBS Outdoor verkocht zou worden aan een private equity fund, omdat een verkoop aan rechtstreekse concurrenten als JCDecaux en Clear Channel niet mogelijk geacht werd in verband met mededingingsrechtelijke issues.
Op dit moment is nog niet bekend welke naam de nieuwe onderneming zal krijgen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *