Weer uitstel voor digitaal scherm op Rembrandtplein

Op de site narrowcasting.bliebl.nl is een interessant artikel te vinden over het geplande grote digitale scherm op het Rembrandtplein (even ter correctie: naar mening van NABB heeft het weinig met narrowcasting te maken, het gaat simpel om digitale out-of-home communicatie). De initiatiefnemer is de Explore Vision Group die al sinds 2002 bezig is met dit initiatief. Na jarenlang juridisch gesteggel leek eind vorig jaar het signaal op groen te zijn gegaan. Maar nu schijnt burgemeester Job Cohen de uitzendvergunning niet te willen afgeven, omdat het uitzenden van WK wedstrijden een te groot risico voor de openbare ruimte is.
Directeur Bastiaan Roest meldt op Narrowcasting.blieb.nl dat Explore Vision op dit moment in de “afrondende fase” van onderhandelingen met de gemeente, waarin ze behalve de garantie dat er in de toekomst geen inmenging van de gemeente in de inhoud zal zijn, ook een schadevergoeding eisen. Roest verwacht voor het einde van de maand rond te komen met de gemeente, waarna het scherm er “heel snel” kan komen.
In het Verenigd Koninkrijk zijn de Big Screens van de BBC een groot scucces. Duizenden mensen volgen op die manier samen nationale happenings, zoals sportevenmenten en het Eurovisie Songfestival.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *